FANDOM


Silas

Cecil Bødker har skrevet en bogserie om fænomenet

Jump-beatles

Beatles var de første englændere, der lærte at hoppe.

Hopning er en måde at bevæge sig på. Man bevæger sig i en vertikal retning, hvorefter man lander igen. Det minder om et spring. Dog er der den forskel, at et spring foregår både horisontalt og vertikalt, hvor et hop blot er vertikalt.


Anvendelse redigér

Et hop har ikke rigtig nogen praktisk anvendelse, men anvendes tit for sjov. Det kan dog i nogen tilfælde af pladsmangel og højt til loftet udskifte springet. Hop kan også kombineres med skud i håndbold.

Hjælpemidler redigér

Have trampolin

Der står ca. en halv million af disse i danske haver.

Hoppegynge redigér

Hvis man satser på at man skal have en Sotomayor eller Jesper Tørring ud af sit afkom er hoppegyngen en mulighed. Hoppegyngen er uddødeligjort i en af Dirch Passers morsomste sketches og hindrer ungen i at mærke tyngdekraften i nedslaget.
Ellers er det i de fleste tilfælde en fejlinvestering.

Hoppeborg redigér

Er bare en borg, hvor børn hopper. Kan være lavet af halm eller andet blødere materiale, så ungerne ikke slår sig alt for meget.

Trampolin redigér

Denne står i enhver have, hvor der bor børn under 14 år. Bliver typisk brugt i en times tid og står derefter bare og pynter de næste 10 år.

Hoppestylter redigér

Hoppestylter er som almindelige stylter, bare med en fjeder i bunden.

Hvem hopper redigér

Bortset fra elefanten kan alle pattedyr hoppe. Der er dog nogen dyr som hoppen, græshoppen og loppen, der ikke bestiller andet.
Hvis man leger Parkour, kan det være en utrolig god idé at kunne hoppe, da man ellers risikerer at havne i det klassiske dilemma, hvor styrken af en mur i forhold til et kranium bliver målt. Oftest med muren som den egentlige vinder, og kraniet som den helt store taber!

Andre facts redigér

  • Litauens nationalsport er hopning.
  • At hoppe ned fra høje ting er potentielt farligt.
  • At hoppe kan medføre diverse gener som ondt i hovedet og ondt i benene.
  • Et hop er ofte anvendt i forbindelse med sjipning.


Hvis du er stutteriejer og synes at der er noget vi har glemt i denne artikel, er det fordi der er kun én hoppe som er værd at mindes: Taroks mor - #2415
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.