FANDOM


Holger Danske er en rigtig gammel mand, og Danmarks nationalsymbol, hvorfor han altid er iført en rød og hvidstribet sweater, et rød og hvidstribet halstørklæde, samt naturligvis en rød og hvidstribet tophue - og en iskold bajer i højre hånd.


HolgerDanske

Holger Danske fanget under én af sine lange pauser

jk

Hvor er Holger?

For at få fred har Holger lært kunsten at gemme sig, idet han gennem sine hvilket mange litterære studier har lært tricket med at smutte om på næste side, eller videre til næste bog, hvis han skulle være så uheldig at blive fundet. Hans mange forsvindingsnumre er mere udførligt beskrevet i bogserien "Find Holger".Hvem dater Holger?

For at forvirre fjenden... nåh, nej os danskere, har Holger fået lavet sig et par ikke altid lige vellignende kopier af sig selv. En er placeret i kasematterne under Kronborg, og en anden i kongesuiten på Hotel Marienlyst i Helsingør. Den første er der en del, der har fundet, medens den anden lever en noget mere hengemt tilværelse, hvor den dog ofte er set i lag med minibaren og "Den lille Havfrue". Med mindre hun er i Aalborg og besøge Kimbrertyren.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.