Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

En hobby er noget man kan gå op i og samles om.

En hobby kan bedst beskrives som noget man kan tage sig til, hvis man ikke har andet at lave. En hobby er en undskyldning for dybest set ikke at opnå noget med livet. Når alt håb er ude, køber du enten en Fiat Multipla, eller tilraner dig en hobby, som fylder ud for alt det, du aldrig fik i det virkelige liv.

Hobbyer er oftest kendetegnet ved at udgifterne er større end indtægterne, selvom enkelte hævder at det modsatte er tilfældet.

Ordets betydning[]

Helt ærligt: Hvis du leder efter ordets oprindelige betydning, så skal du nok kigge på mindre lødige steder. Spademanns har efter kortere tids forskning indset, at Hobby er noget, som stammer fra Hobbiter. Nemt og enkelt!
At dyrke en hobby, dækker over at man[1], har behov for at fylde livets glas med noget andet[2].
For at fylde sit ellers så indholdsløse liv, starter man på en hobby. Derfra bliver ens liv gradvist mere meningsløst.

Hobby i flertal hedder "hobbies", og er samtidig en benævnelse for en gruppering af mennesker, der virkelig ikke har noget liv! Som et eksempel kan nævnes, at der i de fjerneste egne af Grønland findes lokale, der både interesserer sig for Linedance og sældrab.

Ordet "hobby" anvendes ofte til at retfærdiggøre, at du interesserer dig for noget uinteressant. Hvis du er en nørd og går op i for eksempel Star Wars, Linux eller Svampe, så kan du afværge situationen med at sige:

"Det er bare en hobby. Jeg går ikke virkelig op i det!"

~ En rigtig taber om sin sygelige interesse for Algebra til Hende den lækre fra parallelklassen


En Hobby er at interessere sig for noget, som ingen andre fatter en bjælde af! Dermed basta!

Gode hobbies[]

Gennem tiden findes der en række eksempler på gode og kreative hobbies, hvoraf en del har givet håb og vitalitet til de sultne horder af udslugte eksistenser, for hvem det at skulle skue ind i morgendagens solopgang, var ensbetydende med, at skulle tage på guidet rundtur i Helvede.

Samlerhobbies[]

Samlermani på æske. Kan du se det fede i det hér, så bør du begå selvmord tage dit liv op til overvejelse!

En hobby kan være at samle. Dem som samler, er dem som har gjort den manglende evne til at smide væk til noget sygeligt omvendt. De samler så på:

 • Kuglepenne.
 • Tyggegummipapir.
 • Vaskepulveretiketter.

En "samling" er altså en slags hobby, hvor man fylder sit hjem med ragelse! En samlerhobby er en sygelig mani til at gemme på ligegyldige ting. Hvis du har en samling af "et eller andet", så sidder du lige nu og siger til dig selv: "Det er da meget normalt..." - vi kan trøste dig med at sige: Det tror nekrofile også, at dé er!

En samlerhobby bliver først interessant, når den kan bruges til noget virkeligt! En invitation til at "Se mine selvlysende, bornholmske frimærker" har tidligere fået et antal ungmøer til at lede efter deres forliste trusser dagen efter... Hobbies kan altså være gode!

Nørdehobbies[]

En hobby kan også være, at du interesserer dig for noget, men ikke egentlig ejer noget eller kan retfærdiggøre noget... Netop derfor opfandt man Justin Bieber - så nogen havde en interesse, men samtidig mistede alle andres agtelse, og måtte leve resten af deres patetiske liv i armod. Justin er altså en hobby - om end en af de noget mere intetsigende af slagsen.

Andre spiller World of Warcraft. Deres hobby er at spilde deres liv med ingenting - og dermed at opnå ingenting.


"At onanere skrive er mit Liiv, min Hobby, mit Alter Ego."

~ H.C. Andersen Onani hobbies.

"Lommeregnere er bare en slags hobby. Selv om man har en hobby, så går man absolut ikke glip af noget"

Dårlige hobbies[]

Dræb en myre
Har du altid drømt om at være god til at dræbe myrer med brændeglas. Selvfølgelig "Myren skal dø" er bogen for dig. Nu i ekstra oplag til kr. 299.50
www.gyldendal.dk

Nilfisk
Nu samles Nilfisk-entusiaterne atter til træf. Vi har fået lov at låne Tæppeland, så vi kan vise vore dejlige gamle Nilfisk-støvsugere frem.
Nilfisk-klubben.dk

Stavgang for benamputerede soldater
Nu starter sæsonen igen med speciel stavgang for de soldater der var lidt uheldige og træde på en vejsidebombe. Vi regner med at gå 50km i løbet af 48 timer
DeSprængteLemmer.dk


Googlead.png

Der var engang en fyr, der hed Adolf Hitler. Hans hobby var at hade alle andre. Sammen med en række af lignende personligheder, grundlagde han en række hobbies, som ikke er værd at samle på, så som:

 • At samle på guldtænder.
 • Folkemord.
 • Folkedans.
 • Nekrofili.
 • At holde med AaB.

Problemet med hobbies er, at grænsen mellem "godt" og "dårligt" er en anelse udvisket. Bare fordi at andre gør det, er det ikke ensbetydende med, at det er det rigtige for dig. Hvis en eller anden har gjort det til sin hobby at samle på brugte engangssprøjter, så betyder det ikke, at du selv skal starte et narkotikamisbrug for at være en ægte samler.
Tænk dig om! Linedance og squaredance er det to største årsager til ringeagtelse og dårligt selvværd i verden! Du kan fra nu ikke længere undskylde dig med, at du ikke var advaret!

Øvrige hobbies[]

På grænsen mellem "gode" og "dårlige" hobbies, findes der en række af hobbies, der bare er uskyldige eller generelt underlige.


Kendte og deres hobby[]

 • Panduro - Alle hobbyer
 • Hobbiter - Ringe
 • Chuck Norris - Cirkelspark til ansigtet
 • George W. Bush - Starte krige

Det med småt om hobbies[]

 1. I metaforisk forstand - naturligvis.
 2. Og mindre meningsfyldt end øl.