Spademanns Leksikon
Hobbit
Gudskelov tæt på uddød!
En særligt grim hobbit

Miss Hobbit 1966.
Videnskabelig klassifikation
rige: Midgård
række: Vides ikke
klasse: Vides ikke
orden: Direkte Defekt
underorden: Ja, nederst.
Familie: 'Små Mennesker'
Slægt: Florentiner
Art: Italiener

"Se Søn, en Hobbit!"

~ Steward Stardust om en hjemløs


"Jeg har fanget en trold!"

~ Kegle-Morten om dværgen som skriger fra badeværelset


Oprindelse[]

Hobbitterne er opstået som følge af et statsstyret avlsprogram i Italien. Nærmere bestemt peger DNA-forskningen i retning af en krydsning mellem italienske dværge og bortløbne trælle af varierende racer samt rektal indføring af køkkenaffald. Samtidige kilder ved det Pavelige Hof i Rom citerer Paven: (oversat fra Latin, red.) 'Det de gør i Firenze strider imod fornuft og Gud. Jeg pisser på opdrætterne og deres Herrer! ...Egentlig er idéen god, men resultatet er et grådigt, altædende og vammelt lille kryb som ikke har plads på Guds Grønne Jord, ikke engang mod betaling.'

Formålet med avlsprogrammet menes at have været Firenzes ønske om at overtage verdensherredømmet gennem en international bank-konspiration, og til dette formål manglede man altså nogle griske væsener med et oprigtigt ønske om at rage til sig.

Historie[]

Efter at Firenzes bystyre i 14- og 1500-tallet med succes fremavlede to hobbitter, en han og en hun, fik det fatale konsekvenser for byen, for disse bæster var ikke blot griske, de var griske efter ALT: hobbitter bliver kønsmodne kun 8 sekunder efter de udklækkes fra det æg de ligger i (det ligner og lugter som et 62 år gammelt, gennemråddent strudseæg), og de begyndte øjeblikkeligt at voldtage hinanden. Begge hobbitter ville gerne og begge hobbitter ville ikke - to timer senere lå der 31 hobbitter og horede rundt i et gang bang. Opdrætterne var forfærdede og begyndte at hælde vand og glødende kul på de kneppende uhyrer, man kastede værktøj og møbler på dem, en munk forsøgte på en excorcisme, men mistede livet i forsøget. Da det så allerværst ud, stoppede forplantningen: hobbitterne så munkens tøj, og blev grådige efter beklædning.

Herefter gik de satans væsener amok i en blodrus og dræbte og plyndrede samtlige skræddere i Firenze. Byens milits blev indkaldt, og lemlæstede og indfangede de fleste. Kun en han og en hun fik i sidste ende lov til at leve, men blev holdt under skrap bevogtning, og kun lukket ud med 6 måneders mellemrum for at parre sig i 5 sekunder ad gangen. De blev udelukkende brugt til avl. Deres unger derimod, blev pryglet til at arbejde i bankerne, og adskilt skrapt efter køn: hannerne i boksen og baglokalet, og hunnerne ved kasserne. Det er fra denne tid, at skikken med kvindelige bankassistenter opstod.

Efter nogle årtier begyndte planen at lykkes, og man mistede interessen for hobbitternes kønsdrift, ikke mindst fordi at naturlig evolution (og kastrering) havde holdt bestanden nede.

Hobbitten som væsen menes at være indvandret til Skandinavien, og i særdeleshed Vestsjælland og Roskilde-egnen, efter at være flygtet fra Firenze engang i løbet af perioden 1550-1600 e.Kr. Flugten skulle være sket pga. rygter om ghettoen i Venedig - man formoder at hobbitterne ikke ønskede at dele noget som helst med nogen, og udsigten til at dele en ghetto med jøderne gjorde sandsynligvis ondt på den gennemsnitlige, griske hobbit.

Det er et historisk faktum, at hekseprocesserne i Danmark og Norge i 1600-tallet udelukkende gik udover hobbitter som forsøgte at rage til sig, og denne gang gik efter Christian IV's pengekasse. Som hævn overtog de Roskilde Bank og stjal indskydernes penge, hvorefter de griske svin også stjal bankens kreditværdighed! Skiftende regeringer i Danmark, Norge og Sverige har med held sat en del hobbitter på fly til udlandet, under påskud af at sende kriminelle indvandrere hjem. Man har ligeledes slået mange ihjel på de offentlige sygehuse, men i alle tilfælde er det registreret som 'Abort'. Enkelte overlevende hobbitter er har søgt asyl i Finland hvor de, griske som de er, har forsøgt at stjæle hele landet ved at oprette partiet 'De Sande Finner'.

Det sidste man hørte til en skandinavisk hobbit var i forbindelse med et indbrud i Fakta i Hedehusene på Københavns Vestegn hvor Alt blev stjålet, og butikken blev nødt til at reboote sig selv, 20 m længere nede ad gaden. Der hvor butikken lå, er der nu nogle ubehjælpsomme forsøg på at drive forretning, bl.a. en genbrugsbiks der forhandler hobbittøj. Men som alle andre steder hvor hobbitter har opholdt sig, lugter der af griskhed.

Hobbitklaner[]

Ungarnske antropologer har i årevis studeret hobbitten i dens naturlige habitat (skrammel, penge og mad) og har erkendt flere typer, populært omtalt som 'klaner':

Nederenhøjerne[]

Er en firkåren, fesen og semipædofil klan, der ofte omgiver sig med meget unge eksemplarer af samme køn. De har en tendens til at se ud til at skulle tude. Er ligeledes kendte for at skide på testamenter.

Bilboerne[]

Er sygeligt besatte af deres udseende, og går til yderligheder for at bevare deres ungdommelige udseende. Denne klan lyver, stjæler og stiller ligegyldige spørgsmål om indholdet af deres lommer, blot for at franarre ensomme ældre herrer deres få ejendele.

Brændebukkerne[]

Denne klan har fået deres navn fordi at de er særligt onde: de tænder op i deres ovne med gedebukke som brændeknuder! De er ligeledes kendt for at stjæle heste, og forsøge at fedte sig ind hos konger. Denne klan menes at stå bag forsøget på at stjæle Finland.

Pippinerne[]

Er ret små og sleske af natur. Der er set eksempler på, at de har forsøgt at lulle folk i søvn med deres ligegyldige sange, blot for at forsøge at stjæle ofrenes mad. De holder ofte til i nærheden af hospitaler, da de elsker at stjæle gazebind, jod og morfin.

Farlillerne[]

Foregiver ofte at være blinde, blot for at deres sønner kan foretage tricktyverier af alt fra ponyer og tøj til mad og reb. Klæder sig ofte ud som kokke der elsker kartofler.

Makkerne[]

Ikke meget vides om dem, men de dresserer hunde og er eksperter i brugen af svampe.

Hobbitternes Mytologi[]

Man ved med garanti, at hobbitterne tilbeder to guder, kendte som 'Melvin' og 'Shylock'.

Melvin er en stor, fed, brutal ædemaskine som overøser de rettroende hobbitter med mad fra sit køkken i Den Store Høj, der er en slags enorm skraldedynge med huller rundt omkring, hvor hobbitterne kan trænge ind i Højen. Melvin menes at trille, eller rulle omkring og kvase alle der hader hobbitter. Højen er, foruden mad, fyldt med guld og skrammel så ingen rettroende hobbit skal mangle noget når han eller hun en dag dør af fedt om hjertet.

Shylock er hobbitternes tvetydige skikkelse: han er dels retfærdig fordi han stjæler fra alle som ikke er hobbit, og samtidig straffer han hobbitter som ikke er rettroende, blot ved at grave deres hjerter ud og tage kød fra dem, i en mængde som svarer i vægt til en håndfuld guld. Dette kød bliver så byttet for mad, guld og skrammel som de onde hobbtitters sjæle skal bære - og GIVE - til Melvin i al evighed.

En hobbit kan undgå at møde Shylock hvis han eller hun overholder en række strenge regler, som er skrevet nedenfor:

  • Man skal altid stjæle.
  • Man skal altid lyve.
  • Man skal altid hore.
  • Man må aldrig give almisser.
  • Man må aldrig betale skat.
  • Man må aldrig være slank.
  • Man må aldrig være flink.
  • Man må aldrig være elskværdig.
  • Man må aldrig smile.
  • Man skal æde naboens børn.

Til dato kender de ungarnske antropologer ikke til én eneste hobbit som ikke var rettroende...