FANDOM


"Vi er muligvis forholdsvis enige, såfremt det modsatte er tilfældet."

~ Helhedslisten om andre partiers manglende evne til at formulere sig klart og præcist


Helhedslisten - De forholdsvis populære er det første politiske parti, og er det alle andre partier udspringer af. Helhedslisten har derfor som udgangspunkt alle holdninger, selvom nogle fremstår tydeligere end andre.

Helhedslisten

Helhedslistens valgplakat til seneste kommunalvalg. plakaten kom kun i et begrænset oplag grundet skyhøje priser på strips.

Historie redigér

Helhedslisten er verdenshistoriens første politiske parti.[1] Det blev stiftet i 1847 af Kong Frederik 7.'s revolutionære kat, Margit, som opponent til enevælden. Allerede få dage efter stiftelsen vandt de nye tanker[2] stærkt frem i de kongelige gemakker, men stoppede brat, da Margit på 7.-dagen forsvandt sporløst.[3] Men allerede da var slaget tabt for Frede, og to år efter, i 1849, valgte han derfor at overtage Margits ideer og skrive novellen '''Grundloven'''[4] i samarbejde med hofhoroskopskribenten Esben Lunde Larsen. I novellen tilkendegiver de to forfattere at kongeriget Danmark officielt er afstået fra enevælden, og nu regeres ved styreformen populisme.

Novellen blev en bestseller og fik fire hjerter i Politiken, mens gratisavisen Metroxpress udtalte: "1 framravende film! - helt sekkert hver at se! Men hvårfor får Leonardo Decaprio aldrij en Oscar?". Da det senere kom frem, at hofhoroskopskribenten Esben Lunde Larsen angiveligt havde palgieret store dele af værket fra en ukendt fransk forfatters 'Den franske forfatning', var der ingen der gad høre på det. Pøblen var vilde med den nye ide.

I begyndelsen var der kun et parti, nemlig Helhedslisten. Helhedslisten repræsenterede derfor på det tidspunkt alle holdninger - også dem med dyrevelfærd. Dette kunne naturligvis ikke vare ved, og få år efter opstod imodpartiet Enhedslisten, da Søren Ryge og Karl Marx tilfældigt kom til at falde i snak over en omgangsjoint til en høstfest i Fårevejle. oprettelsen af et parti, der kun havde nogle holdninger og dermed imod resten, varslede en ny æra i dansk polimik. Nu var man nødt til at oprette et parti, der havde nogle andre holdninger for stadigvæk at kunne skændes med sin overbo. Derfor oprettede man liberal Alliance. Men problemerne ville ingen ende tage. Nu havde man to partier, der var imod forskellige ting. Problemet var at det stadig kun var gymnasieelever, der ikke havde oplevet virkeligheden igennem andet end henholdsvis dagbladet Information og Fox News oversat til jysk, der havde nogen at være sure på. Og hvem skulle nu være de racistiske? Disse to problemer løste man med konceptet Dansk Folkeparti. Men hvem skulle djøfferne være sure på? og sådan fortsatte det. Helhedslistens vælgere var snart meget få, og efter det kom frem at bestyrelsen i en længere periode havde modtaget partistøtte fra både den tyske kejser Wilhelm, Kim jung-il og tænketanken Illuminati, kom dets kernevælgere i kraftig modvind[5]. i 2013 blev det estimeret at der nu kun var 3 faste støttere på verdenplan. Trods dette eksisterer partiet stadig i bedste velgående og er gået frem i meningsmålingerne siden 2015.


Politisk ståsted redigér

Helhedslisten er som bekendt jævnt enige med det meste, og har derfor sloganet: Forholdsvis populære.

i forhold til fordeling af regeringsmagten, er det derfor svært at fastslå en egentlig politisk pH. Et stykke poltisk indikatorpapir vil således tage alle regnbuens farver og selv hente billeder af My Little Pony ned fra google ved kontakt med Helhedslistens politik.

i 2015 udtalte Helhedslistens ordfører således om Helhedslistens ståsted i forhold til de andre partier på Borgen:

"Helhedslisten er muligvis ikke imod brokpolitiken. desværre er vi pisse farveblinde, og stærkt skeptisk indstillet overfor de nuværende imaginære neonfarvede blokke og fancy animationer, andre partier tilkender sig. Dette har naturligvis intet at gøre med misundelse. I spørgsmål om fordeling af regeringsmagten, peger Helhedslisten derfor på denne granitblok lidt uden for Herning. "

~ Helhedslistens ordfører om afholdelse af Melodi Gran Prix i Danmark


Desuden har repræsentanter nægtet at pege på nogen overhovedet, da de synes det er uhøfligt.

Mærkesager redigér

Vækst redigér

Det er ingen hemmelighed at Danmark lider slemt af mangel på vækst. Problemet hertil skal findes i begrebet penge. Da Helhedslisten både går ind for 0-skat og total overdragelse af kapital til Satan Staten er det besværligt med en kapital vi kun har en begrænset mængde af. Helhedslistens foreslag til en vækstplan er derfor helt at udskifte valutaen DKK med bøgeblade. Initiativet vil skabe uanet vækst i især månederne Marts, April og Maj, og dermed gøre en masse økonomiske planer til virkelighed

Indvandring redigér

"Helhedslisten er IKKE racister. Vi ønsker lighed men adskilthed. Derfor foreslår vi en opdeling i det offentlige rum, i b.la. busser og vandfontæner, sådan at racer som American Pitbull og boerboel ikke bliver blandet med almindelige velopdragne puddler og Golden retrievere."

~ Helhedslistens holdning om racisme fra 1946


I takt med samfundets udvikling mod en mere global bevidsthed, har Helhedslisten fulgt med på noderne, og bød som det andet politiske parti i verden alle velkomne ind i vores land. Indbydelsen er dog, efter 106 år, stadig ved at blive renskrevet på Christiansborg. Den seneste opdatering om processen, er at der lige nu diskuteres, om der skal være spyt eller konfiskering af ejendele som underholdende velkomstindslag.

I den seneste tid er der dog kommet en vis splittelse i partiet, idet en større gruppe ønsker at værne mere om de danske værdier. Fra denne del af partiet stilles der spørgsmålstegn ved hvorvidt den øgede befolkningstilvækst er ønskværdigt for landet. De udtalte pro november følgende:

"Hos Helhedslisten er vi yderst bekymrede over den stigende invandring og overbefolkning. Spedansk Folkeparti har indtil videre profileret sig med en stram politik med hensyn til udsmidning af indvandrere. Helhedslisten går skridtet videre: Det er ikke kun indvandrerene der er problemet. det er faktisk i lige så høj grad de indfødte danskere. Så Helhedslistens forslag er: smid dem alle sammen ud! Rub og stub. Indfødte danskere som indvandrere. Først da, kan vi i sandhed værne om de danske værdier."

~ styrbord-Helhedslisten om indvandring


Partiet holdt efterfølgende et møde, men er stadig ikke kommet frem til en løsning på hvordan de to synspunkter kan eksistere i samme partiprogram. Selvom partiet har tradition for at være large med forskellige holdninger

uddannelse redigér

gramatik redigér

øhhhh

  1. vær opmærksom på at den hardik krishna-inspirerede sekt Alternativet hævder det samme. Men da de kom til at ryge det rullepapir, de havde nedfældet deres partiprogram på med en masse skunk i, dagen efter stiftelsen, er de blevet diskvalificeret til denne titel
  2. nyere forskning har vist at der allerede to år før eksisterede en wikipediaside om de nye tanker, men da Johann Gutenberg endnu ikke havde haft tid til at trykke dem i uncyclupediaen Spademanns Leksikon, blev de regnet for noget seriøst pladder - noget Frederik 7. var stærk modstander af
  3. Margit blev senere fundet i et gadekær på Amager med 'KGB' tatoveret i panden
  4. Ikke at forveksle med 'Planloven', der er v-regeringens vedtagelse om rejsning af statuer til minde om Mærsk McKinney Møller langs hele Danmarks kystlinje
  5. Især da det kom frem at en del af midlerne var blevet brugt til at sejle rundt i en skonnert i Limfjorden


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.