FANDOM


Salem1

Hekseprocesser er ofte gengivet i kunsten, men aldrig i 3D. Således heller ikke denne gang.

"Det var et unødigt overgreb på kvinder."

~ Dannie Druehyld om Hekseprocesserne i Salem


"Hvad med mændene der døde?"

~ Voltaire om ovenstående


Hekseprocesserne i Salem var en række retssager bygget på parolen om, at børn ikke lyver[1], hvorefter et vanvittigt massehysteri resulterede i over 150 anklagede, 19 hængte, 1 der blev knust under marksten, et barn død i fængsel og 50 frikendte. De sidste 50 er særligt interessante, da hver og én faktisk tilstod at være hekse, at have sendt deres "ånder" ud at drille naboerne og at have spredt ben[2] for Satan.

Det som der sketeredigér

Salem2

Kortet over de anklagede antyder, at processerne byggede på gedigent had til folk ved bygrænsen[3].

Salem3

Nogle af de små dydsmonstre der forårsagede det hele. Det er Abigail Williams i midten.

Salem4

Og sådan endte det hele...

I det Herrens År 1692 (efter kristus) begyndte småpigerne Betty Parris på 9 år og hendes kusine Abigail Williams på 11 år at vibrere som en telefon der er gået grassat. Den lokale præst, Bettys far som også tog sig af Abigail, beskrev det som "Et anfald af epilepsi, men 1000 gange værre... Omtrendt som første gang man ser en regning på børnepenge." Pigerne skreg, kastede skrammel rundt og téede sig i det hele taget som om de var født 400 år senere af en deltager fra De Unge Mødre. Da den lokale læge gjorde som man plejede på dén tid og ordinerede 3 uger i en dårekiste med igler i alle kropsåbninger, blev pigerne straks endnu mere besatte, og skyndte sig at råbe det magiske ord: Heks. For nemheds skyld nævnte de 3 kvinder de ikke syntes om og familiens stuepige, 10-tuba Tituba.

Titubaredigér

Man ved ikke med sikkerhed om ejendommen stuepigen Tituba var indianer, Spansk-Caribisk eller neger, men alle historikere er enige om at hun var slavefarvet, og netop i denne kontekst er det ret vigtigt, for hvis man befinder sig i et hardcore mandsdomineret teokrati af protestantiske bibel-psykopater der betragter "Heksehammeren" som en guide til hverdagen, og man så oven i købet bliver grebet i at danse nøgen i en skov medens man udfører voodoo, ja så er man altså pænt dårligt stillet hvis man er en kvindelig slave...

Tituba startede med at benægte alt, men da hun fik at vide, at en Tilståelse er ensbetydende med at man ikke bliver hængt, ja så havde hun pludselig skrevet sit navn i Djævelens bog, og muligvis leget "Bag om Kameraet på Rosemarys Baby". Midt i hendes utvivlsomt meget ærlige og meget kristne tilståelse, skyndte hun sig lige at råbe "Heks" lidt flere gange - denne gang ad Betty og Abigail, der naturligvis skyndte sig at råbe "Heks" ad nogle helt andre.

Dommerneredigér

Én-eller-anden, og det vides ikke om vedkommende var sindssyg eller velmenende, fik den idé at tilkalde nogle dommere udefra, således at massehysteriet kunne nå nogle potentielt farlige højder. Dommerne i al deres brutale vælde, begyndte at krydsforhøre Betty, Abigail og en bunke af deres mest mindreårige veninder, og nåede frem til den konklusion der indimellem sender mandlige pædagoger i fængsel: Børn lyver ikke. Heller ikke når de slipper for at rydde op, hvis blot de skaber ravage omkring sig[4]. De djævelske snotunger søde små "besvimede" derfor kollektivt i retten, og det uden at have andet end et par timer om dagen i ensomhed til at planlægge løgne i, og råbte "Heks" af enhver der ikke havde givet dem slik til fastelavn. Inden man vidste af det, havde 50 mennesker fået at vide, at en Tilståelse er ensbetydende med at man ikke bliver hængt, så der var også 50 mennesker der kunne bekræfte at de alle sammen havde sendt ånder ud medens de kneppede Satan i pruthullet til lyden af ukristeligt musik.

Enden på det heleredigér

Som der står i indledningen[5] endte det med 20 henrettede og dermed 20 færre til at udlede CO2. Samtidig hjalp det til at få renset ud blandt byens mere stupide indbyggere: ville de slippe for henrettelse, kunne de jo bare have svaret ja til spørgsmålet "Er du en heks?". Den dag idag findes der en mindepark i Salem, der skal være med til at bekæmpe fordomme, uvidenhed og kvindehad (til trods for at mænd også røg i svinget). Og netop Salem lever nu fedt at skrækturisme, ligesom deres lokale sportshold hedder "The Salem Witches".

Et dansk tilfælde?redigér

Ja, der er faktisk set et eksempel i Danmark der minder meget om ovenstående: nogle lokale børn på 8-9 år stak deres lærere en løgn der resulterede i 75 anklagede og 12 der blev hængt. Ligesom i Salem blev en lokal stuepige anklaget, hvorefter hun råbte "Heks", hvilket fik situationen til at eskalere. Det skete i Stege på Møn, forrige lørdag, til stor underholdning for turisterne.

Se ogsåredigér

Processuelle Noterredigér

  1. Jf. vore dages pædofili-sager.
  2. Uanset køn.
  3. Såkaldte "Border Jumpers"
  4. Og børn lyver slet ikke når de kan undgå noget ubehageligt, f.eks. tæsk med et kosteskaft.
  5. Jo der gør så!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.