Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Havenissernes Befrielsesfront er en international organisation, der har til formål at befri de mange stakkels Havenisser, der dagligt lider under haveejernes besidderiske sygelighed, og den kranke skæbne det er at skulle bo i en utroligt grim have.

Havenissernes Befrielsesfronts logo. Så ved du cirka, hvad det drejer sig om.

Organisationens medlemmer render rundt i ly af natten og befrier havenisserne. Mest bare ved at klippe deres lænker, men nogen gange kører de dem også ud i skoven, hvor de kan leve frit. Havenissernes Befrielsesfront er oprindelig startet i Frankrig, men er i dag mest udbredt i Tyskland og Tjekkiet, hvor de årligt befrier tusindvis af nisser, der efterfølgende kan leve lykkeligt til deres dages ende[1],

Ingen Wikipedia.png
Dem der bare kender en lille smule til det pauseklovnene inde hos Wikipedia laver, skal prise sig lykkelige for, at der ikke findes en artikel om '''Havenissernes Befrielsesfront''' derinde.
Google2.gif
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Havenissernes Befrielsesfront.

Har havenisser behov for at blive befriet?[]

Ja! Det har de!

Havenisser er skøbelige og delikate væsener. De egner sig ikke til at opholde sig i den samme have i årevis. Derfor skal de befries!

En havenisse, der tilbringer for lang tid i den samme have, vil henslæbe dagen med at stå og stirre længselsfuldt ud mod naturens vidder og friske luft. Det eneste tidspunkt hvor dette scenarie bliver dækket for nissen er, når en røv på en god meters bredde kommer i vejen for udsynet, hvilket typisk sker, når "ejeren" skal vande sine pelargonier lige foran nissen.
Hvem vil ikke gerne slippe for sådan et syn?

Havenisser er fra naturens side udstyret med en stærk frihedstrang. Hvis de ikke bliver befriet og dermed får denne trang stillet, vil de i stedet begynde at foretage sig de underligste ting i haven - såsom at flytte rundt på ting i haven, og danne uhellige alliancer med naboens kat, så den skider i sandkassen.

Er det så ikke bedre at befri den?[2]

Kan man virkelig befri havenisser på den måde?[]

Ser du dette skilt, er du nok mindst én nisse fattigere

Ja! Det kan man!

Man skal bare følge denne simple opskrift:

  1. Tag nissen
  2. Kør den ud i skoven
  3. Stil den et sted, hvor den hører hjemme
  4. Kør hjem igen[3]

Du kan som supplement printe et skilt, som du finder på internettet, og derefter kan du anbringe det, hvor nissen stod. Bare for at understrege pointen!

Kan jeg selv gøre noget?[]

Ja! Det kan du!

Det er aldrig for sent at redde en havenisse. At flytte den ud fra en lille ussel have og ud til det frie liv i skoven er en ædel og heltemodig gerning.
Dermed kan du være med til at gøre en god gerning, ved at tage din nabos havenisse[4] og flytte den ud i skoven. Der vil den være lykkelig og fri, og den kan finde en lille nisseveninde eller nissemand.[5]

Det vil du da gerne gøre for den nisse? Vil du ikke?

Du kan altid stikke din nabo en plade, og fortælle ham at du så den cykle ned efter øl til ham. Det forklarer også helt eller delvis fraværet af hans cykel, nu hvor du "lånte" den til at borttransportere nissen.

Medvirker nisserne så ikke bare til anarki og nedbrudt økobalance i naturen?[]

Når de endelig er befriet, så er de lykkelige!

Jo! Det gør de!

Havenisser er en invasiv art. Det er bare en af omkostningerne ved civil ulydighed, men det er garanteret hele indsatsen værd!

Befriede nissenoter[]

  1. Eller indtil nogen taber dem, tramper på dem, smadrer dem eller misbruger dem på værste vis.
  2. Altså ikke katten, men nissen!
  3. Se også Deja vu
  4. Uanset hvor grim dem måtte være
  5. Eller måske en nisse med en tissemand