FANDOM


Havenisse

Havenisser kan opføre sig højst mærkværdigt. Som deres ejere...

Havenisse1

Andre ligner kendte politikere.

En havenisse er en form for pynt i din have, som mange mennesker og dyr især aber bruger.Den er særlig anvendt i Sverige, Norge og i Ungarn.

En havenisse er som regel beklædt med en hue, gamle Jogging bukser, Aidas sko, og Aidas trøje.

Havenisser er lavet af Hø, halm, høhalm, andet halm, Ikea møbler, Svensk hjemmebrygget spiritus, og knækbrød.

Opfindelsen redigér

Havenisseas

Sammen med havenissen fik Astrid en datter

Havenissen blev opfundet af en meget berømt forfatter Astrid Lindgren. Hun fandt på opfindelse, da hendes far i sin ungdom smed hende ud i et rødt skur, de havde i deres baghave. Samt med en masse icetea. Hun svedte, høvlede og legede med sig selv, pludselig stod der en dværg med skæg og sagde han var en havenisse.

Havenisser ses ofte udendørs i færd med at mishandle ting. Denne aggressive adfærd får dem ofte også til at gå løs på hinanden uden varsel. Grundet deres ringe størrelse er begge udslag af deres temperament kun sjældent skadelig eller invaliderende.

På trods af ordet "nisse" anvendes er der ingen grund til at antage et slægtskab til de velkendte julenisser. Og slet ikke til den type keramikfigurer der går under samme navn.

Havenisser i litteraturenredigér

Havenisser er kun sjældent beskrevet i litteraturen. En af de mest kendte beskrivelser findes hos J.K Rowlings. I de velkendte bøger om troldmanden Harry Potter. Desuden findes der et antal veldokumenterede havenisseovergreb i omegnen af Kagerup.

Her beskrives havenissers til tider lettere agressive adfærd, og Rowlings hævder at det med mellemrum er nødvendigt at "luge havenisser". Eksperimenter med dette må dog stærkt frarådes.

Havenissens Værn, Havenissers Vilkår samt Havenisse Rådet der varetager havenisseinteresser vil blive stærkt fortørnet ifald de hører om sådanne tilfælde.

Hvis man ønsker en nærmere beskrivelse af havenisser plejer John Aasted Halse altid at være parat til at kommentere deres liv og adfærd.

Se ogsåredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.