FANDOM


Havbjørnen
Havbjørnen er beslægtet med isbjørnen nogle forskere mener sågar at den første havbjørn var en isbjørn der havde svømmet for langt sydpå for til sidst at opgive at tage tilbage. Den udviklede en fiskelignende hale helt spontant da dette var en bedre attribut at have når den skulle jage pingviner.


Udseende redigér

Havbjørnen har som isbjørnen en hvid pels, men under pelsen har den en blå skællet hud akkurat som drager. Den skællede hud kan ses de steder hvor der ikke er ret meget pels, såsom snude og øre. Ørerne, er til forskel fra isbjørnen mere spidse, og finne lignende de er gode til at opfange lyde fra dens byttedyr. Dens Hale kan minde om den en havfrue ville have. Den har ingen pels og det blå skæl ses derfor tydeligt her. De er omtrent samme størrelse som isbjørne

Diet redigér

Hovedsagligt lever havbjørnen af pingviner men den supplere denne ensformige kost med de enormt sjældne polar laks som lever på bunden af havet omkring Antarktis, af og til tager den op på land for at finde en slikbutik hvor den så køber en enorm slikkepind. En havbjørn spiser det halve af sin egen vægt hver dag og må derfor siges at være noget af en grovæder. Det er også ud fra dette fakta at udtrykket ”sulten som en havbjørn” er opstået.


Viden redigér

Man ved endnu ikke meget om havbjørnen da den først blev opdaget i 2007 af en turist kaldet Bernard. han nåede ikke at tage noget billede før den var væk igen. Oplysninger om dette mystiske væsen dukker af og til op spontant af uforklarlige grunde.
Der er endnu aldrig blevet taget et billede af en havbjørn men flere har forsøgt at tegne den.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.