Spademanns Leksikon

En natpotte ligner en hat - eller omvendt. Det er ikke helt så tilfældigt som det umiddelbart syner!

En hat er defineret som et ovalt hul med noget forholdsvis blødt udenom, beregnet til at placere på yderekstremiteter[1], men henblik på beskyttelse af nævnte ekstremitet imod regn, hagl, meteornedslag, stegepander og deslige.

Design[]

En er en konstruktion som er formet omkring en rund eller oval grundform, hvortil der er påsat eller tilstødt forskellige attributter, der igen får hatten til at se smuk ud eller at forme sig praktisk.

Siden opfindelsen af den oprindelige hat, er der lavet mangle kreative varianter over temaet, hvoraf de vigtigste må siges at være:

  • Bowlerhatten
  • Blomsterhatten
  • Fiskerhatten
  • Narhatten.
  • Hattaway

Opfindelsen af hatten[]

Frau Hahnrei foreviget i det øjeblik at Dr. Hahnrei finder hende med sin nye hat - som ligner Mr. Bucknockles natpotte en anelse.

Hatten i sin moderne form er designet i et snævert samarbejde mellem Mr. Bucknockle III fra Yorkshire og Dr. und frau Hahnrei fra Düsseldorff. Mr. Bucknockle III var dengang en kær ven af huset Hahnrei, men manglede i den grad en anordning til at beskytte sit hoved, og samtidig kunne bruges når han skulle hilse ærbødigt på Frau Hahnrei.
Derfor mødtes Bucknockle og Hahnrei til designsessions - hvor de udviklede det som vi i dag har lært at kende som hatten.

Som ved alle andre kreative processer, måtte der en del sprut til, så de to herrer kunne fremskynde den kreative proces. Her var Frau Hahnrei en opmærksom og villig værtinde, der gav Mr. Bucknockle hvad han ønskede sig, nu han skulle være med til at udtænke noget med et hul i, hvor man kunne stikke hovedet op.
Sent på natten var der stadig ikke kommet nogen hat fra de to kreative herrer. De havde højst opfundet endnu en version af tørklædet, men da pirater allerede dengang havde huseret i årevis, var der ligesom ikke noget nyt i den sag. Mr. Bucknockle og Dr. Hahnrei gik på deres kamre for at sove. Frau Hahnrei havde hovedpine og bestemte sig for at sove i sit eget kammer.

Det var kotyme at have have en natpotte på de tider. Man slap således for at skulle finde vej til toilettet i mørket, og man kunne jo på det nærmeste bare kaste sjoveren ud af sengen og lade vandet ned i potten. Enormt praktisk!

På et meget sent tidspunkt hører Dr. Hahnrei nogle lyde inde fra Frau Hahnreis kammer, og han beslutter sig for at undersøge sagen nærmere. Da han åbner døren, når han kun lige akkurat at registrere, at Frau Hahnrei påfører sig en natpotte[2] på hovedet.
Dér var den! Hatten var opfundet! Med urinen løbende ned ad nakken og et anstrengt smil, kundgjorde Frau Hahnrei, at hun havde en idé til en hat, men at inspirationen til denne klart var kommet fra Mr. Bucknockle.

30px-Cquote1 svg.png Ach du lieber! Vie ein tolles hat du hast mein Schatz 30px-Cquote2 svg.png
Dr. Hahnrei om fruens nye hovedbeklædning


Dr. Hahnrei hidkaldte straks sin gode ven Mr. Bucknockle. Det var et nærmest usandsynligt heldigt sammenfald, at den gode engelske herre var kommet til at gå i søvne, og derfor meget belejligt befandt sig lige inde i klædeskabet.

Straks fejrede de tre venner opfindelsen, og sad og skålede sammen med hver deres natpotte på hovedet.


Bruges hatten i dag? Hatten bruges såvel i dag, tidligere har vi haft Ralph Lauren hatten, som var for de ultra homoseksuelle homosapians. Nu er moden trendet lidt, og man er begyndt at gå med lange potter på hovedet af porcelæn her i 2k16. Man kan bruge den som våben, da den er opbygget af materialerne porcelæn og hundepis. Så hvis du kommer ud for fare, vil du kunne bruge din flotte og eksklusive pottehat! Måden at beskytte sig, fortælles ikke da det er opfinderen, Conrad Cornelius vil vedligeholde den HEMMELIG.

Hatte i moderne tider[]

Dronningen har mange hatte. Hvorfor ikke være som hende?

I moderne tider er det blevet så sært umoderne at gå med hat. Hatten er erstattet af en kasket, der i den sammenligning bare er et sølle og sammenklasket forsøg på at få en natpotte til at ligne noget anvendeligt. Derud over er det vel kun nytårsaften at man med anstændighed kan bære sin hat formet som en gris med vinger.
Her opfylder hatten endda sit oprindelige formål til fulde, idet den kan beskytte i indtil flere sekunder, inden det vildfarne fyrværkeri sætter fut til håret. Senere på aftenen kan man også bare pisse i hatten efter forgodtbefindende.

Den eneste som bærer sin hat med anstand er selvfølgelig Dronning Margrethe. Hil hende - og hendes fantastiske hatte! Onde tunger vil vide, at Margrethe tager hatten på, for at få Prins Henrik til at komme ud af skabet. Lige som Dr. Hanhrei engang gjorde.

Sproglige hatte[]

Ordet "Hat" anvendes også som begrebet "Hat". Det er noget man fortrinsvis bruger i Udkantsdanmark, og lyder noget i stil med "Vagn - du er en hat". Navneordet "Hat" er således transformeret til et begreb som bedst kan oversættes til "idiot", men hvor man alligevel efterlader modtageren med en vis manglende indignation, idet han jo ikke er andet end bare en... ja - hat.

Et andet eksempel er i moderne ledelses- og virksomhedsteori, hvor man ofte siger til kritiske røster at de "har nej-hatten på". Dermed underforstået at de besidder en usund skepsis over for at firmaet[3] skal bruge 5 millioner på at købe Rundetårn fra en fyr på et værtshus som påstår at have de eksklusive salgsrettigheder.
"Nej-hatten" bliver i denne forbindelse meget uretfærdigt pålagt ansvaret for manglende udvikling og evne til at tage chancer.

I visse kredse omtales på-kondomering også som "At tage hatten på". Sprogforskere som ikke relaterer dette til den situation som oprindelig skabte hatten, har bare ikke rigtig forstået noget.

Hatteædning[]

I moderne politik er det smart at "Ville æde sin gamle hat på...". Her kan man så frit indsætte udsagn som man finder usandsynlige, og derefter har man understreget at det aldrig! kommer til at ske! Som eksempelvis hvis man hedder Henrik Quortrup og man mener at Liberal Alliance aldrig igen kommer i Folketinget.

Senere kan man så bede en kok om hjælp til tilberedningen.

Ret beset ville det nok være billigere og mere historisk korrekt at søbe af natpotten.

Hattenoter[]

  1. Fortrinsvis hovedet.
  2. Som ligner Mr. Bucknockles temmelig meget i øvrigt.
  3. Eller pokerklubben.