FANDOM


Hastighedsbegrænsning er den maksimale hastighed et køretøj må køre med på den pågældende strækning. Ophavsmanden bag begrebet er Adolf Hitler, og den oprindelige tyske betegnelse for hastighedsbegrænsning er Zulässige Höchstgeschwindigkeit. Dette smukke tyske er sammensat af tre omend endnu smukkere tyske ord, nemlig: zulässige (=tilladt), geschwindigkeit (=hastighed) og afslutningsvis ord höchst (som egentlig ikke har nogle betydning, men blot er med til at forbedre ordet verbale fremtoning).


Betydning redigér

Ordet hastighedsbegrænsning har gennem tiderne været udsat for voldsomme overgreb - primært i form af massiv gruppevoldtægt og fisting. Det skal dog påpeges, at ordet stadig den dag i dag bliver udsat for daglige overgreb af størstedelen af den danske befolkning. Eksempelvis hører man ofte folk sige;

"Jeg brugte min lørdag på at cruise rundt i mine splinter nye John Deer, hvorfor jeg naturligt nok anvendte dens indbygget fissemagnet til at samle nogle lækre kællinger op. I denne forbindelse ville jeg lige hurtigt imponere pigerne med køretøjet ydeevne, så derfor pressede jeg speederen i bund, og før jeg viste af det, så kørte jeg hurtigere end hastighedsbegrænsningen tillod"

~ Nicklas Bendtner om hvorfor han kørte 202 km/t på Kongens Nytov kl. 00:32 en lørdag nat

Det hedder naturligvis ikke en hastighedsbegrænsning - men derimod en fartbegrænsning. Det giver ingen mening at begrænse ens hastighed, da denne sagtens kan være negativ (hvilket kommer an på den retning man bevæger sig i), derimod giver det god mening at begrænse ens fart.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.