FANDOM


Hp1c

Sirius Black og hans bindegale kusine Bellatrix, umiddelbart inden hun blev gift, og dedikerede sit liv til at pulverisere Familien Longbottom[1].

Harry Potter og Fangen fra Azkaban er 3. bog/film i serien om Harry Potter, og hans nytteløse forsøg på at gå i skole. I denne fortælling indser Harry langt om længe, at han med røven fuld af guld, ikke nødvendigvis behøver at finde sig i sine slægtninges radikaliserede omsorgssvigt, og helt sikkert kan klare sig bedre på egen hånd. Navnlig når en efterlyst morder-psykopat-idiot er efter ham, og hans fuglebur også kræver rengøring fra tid til anden.

Handlingredigér

I løbet af sommeren 1993, går der pludselig hul i siden på "Troldmandsfængslet Azkaban", og lystmorderen Sirius Black[2] stikker af, tilsyneladende for at skære Harry i strimler, og fodre ham til du-ved-hvems kæleslange. Fordi den undvegne fange regnes som meget farlig, bliver alle dem der ikke kan trylle informeret via fjernsynet, hvor Harry naturligvis også hører om det. Pga. noget teenage-halløj, bliver Harry rygende uvenner med sin onkel og tante, hvorefter han pakker sit lort og skrider. Siddende på en kantsten, dukker troldkarlenes natbus op, og samler ham op. Den korteste vej fra Harrys bopæl til London er 30 km, så naturligvis drøner natbussen først til Skotland og Wales. Vel ankommet til et værtshus, der altid holder natåbent for mindreårige, sidder Harry under sin usynlighedskappe, og hører tilfældigvis, at Sirius Black faktisk er hans gudfar[3], selvom gudforældre er dybt overflødige i et samfund der dels ikke praktiserer kristendom, og dels er magikere, og som sådan - bibelsk set - burde slåes ihjel. For at gøre ondt værre, er det tilsyneladende Sirius Black der afslørede hvor familien Potter boede, og som sådan er skyld i at Harry har et ar i panden. Nå ja, og ingen forældre. Dét har Neville Longbottom godt nok heller ikke, men da Harry er helten, er det kun hans behov der tæller. Også døde Harrys forældres ven, Peter Pettingzoo, i øvrigt under angrebet.

Hp2c

Fordi Harry er grotesk egoist, tolker han straks denne som værende hans fars Patronus - uagtet at det faktisk er Snapes, Fru Potters, eller en helt andens. F.eks. Købmanden på hjørnets.

Hp3c

Denne Patronus tilhører helt åbenlyst en fan af japansk animé.

Hp4c

En Dementor, som ovenstående patronusser kan skræmme væk.

På vej i skoleredigér

Ombord på toget deler Harry, Ron og Hermione kupé med en lurvet bums, der sidder og sover. Normalt har de en seks-mandskupé for sig selv, hver gang de rejser, men for handlingens skyld, har Hogwarts undtagelsesvis så mange elever med toget, at denne løsning er umulig. Undervejs bliver toget angrebet af en horde Nazgûl Dementorer, der er ved at slå Harry ihjel. Heldigvis vågner bumsen op, sender en Patronus i hovedet på Dementorerne og giver Harry en plade chokolade. Selvom bumsen, der faktisk bærer navnet Professor Ulv, insisterer på, at Dementorer er værre end en rodbehandling, bliver Harry til grin, så snart Draco Malfoy hører om det.

På selve skolenredigér

Her bliver Harry meget nederen over, at han ikke kan få lov at tage på indkøbstur til landsbyen 2 km væk, uden sin onkels underskrift. Da Harry er helten, tager han dog usynlighedskappen på, og sniger sig alligevel ned at se det lokale spøgelseshus[4], den lokale slikmutter og det lokale værtshus, der gladeligt serverer øl for børn. I den engelske version, er øllet oveni købet brygget på smør. Udover denne oplevelse, går en stor del af skoleåret med at Hermione er flere steder på én gang, og med at Harry bliver sat i specialklasse hos Professor Ulv, der lærer Harry at råbe "Expecto Patronum", der fremmaner et lysende dyr, der kan skræmme Dementorer væk. Det er angiveligt én af de sværreste tryllerier man overhovedet kan lære, med de fleste voksne totalt udenfor pædagogisk rækkevidde indenfor dette felt. Men da Harry er helten lærer han den hurtigt, og lærer faktisk en masse andre unger det samme to år senere, herunder Neville Longbottom, der ellers ikke kan noget.

Da Harry er helten, er han også den eneste der lærer at flyve på hippogriffen Stormvind, samtidig med at han er så rig og berømt, at han - gratis selvfølgelig - får tilsendt den hurtigste og dyreste racerkost, der findes i hele verden. Ron får en lang næse, som sædvanligt.

Sirius Blackredigér

En masse forviklinger finder sted, men pludselig viser det sig, at Harry på et magisk kort over Hogwarts, ser Peter Pettingzoo fise omkring, selvom han sådan set skulle være død. Kortet viser også slottets spøgelser, men dét er ligemeget i denne kontekst, selvom det logiske ville være at slutte, at Peter Pettingzoo nu er et spøgelse. Professor Ulv bliver ekstremt nysgerrig, og efter en masse ballade, viser det sig, at Sirius Black opholder sig i spøgelsehuset, og er nær ven med Professor Ulv. Som også lige viser sig, at være en varulv, der på film ligner en kæmpe chihuahua. Sirius Black selv, kan forvandle sig til en hund og hans gamle ven Peter Pettingzoo kan forvandle sig til en rotte. Rons kælerotte, for nu at være nøjagtig.

Tilbage til fremtidenredigér

Midt i al denne ballade, skal Sirius Black og den enorme mutant-pipfugl Stormvind henrettes af Ministeriet for Magi: Sirius Black for - formelt - at være en koldblodig splatter-galning, og Stormvind for at have givet Draco Malfoy en rift på armen. Men: det viser sig, at Hermione hele året har kunnet være to-tre steder på samme tid, fordi Dumbledore har givet hende en magisk tidsmaskine-halskæde, så hun kunne følge samtlige valgfag på skolen. Hun har brugt den, i gennemsnit, 8 timer om dagen - 3 til undervisning, og 5 til lektier - i et helt skoleår, og da Dumbledore siger, at tiden fortsættes (hun lærer jo faktisk det fra undervisningen), må konklusionen være, at pigen reelt bliver knap et år ældre, udover den almindelige tidsberegning. Hermione er teoretisk set 14 år, da hendes klassekammerater fylder 13. Også ser vi lige bort fra, at man skal skal være fyldt 11 år for at starte på Hogwarts, og da hun har fødselsdag efter skolestart, er hun i denne bog/films slutning faktisk 15 år, så du kan roligt savle videre, din gris.

Dumbledore foreslår, at bruge denne halskæde, til at bevæge sig et par timer tilbage i tiden, for at redde de to dødsdømte, istedet for at gøre det åbenlyse: vise den til Ministeriet for Magi, og gå tilbage i tiden for at se om Sirius Black overhovedet er skyldig. Eller bedre endnu: dukke op med 30-40 Aurorer, og stoppe du-ved-hvems mord på Harrys forældre. Eller måske bedre endnu; gå tilbage og nakke du-ved-hvem. Eller være rigtig kvik, og bare stoppe hans optag på skolen, dengang i 1930erne. Men igen fucker Dumbledore alt op, så Sirius Black OG Harry er ved at blive myrdet af Dementorerne, medens ingen lærer løfter en finger for at hjælpe børnene. Bortset fra Severus Snape, men da han er skurken, tæller det ikke.

Slutningenredigér

Pga. Dumbledores "genistreg" med halskæden, lykkes det Hermione(!) at redde dagen, men da Harry er helten, får han æren for det hele. Fuldstændig som en krydderbolle uden smør, har Ron praktisk talt ingen funktion i denne fortælling.

Spademanns er på forkant med dit bøvede angreb!redigér

Nu vil du sikkert sige, at "man ikke skal misbruge tidsrejser", og bruge dét som undskyldning for Dumbledores sludder, men til dét vil vi gerne sige:

  1. Det misbruges, når børn får lov at bruge det til lektielæsning.
  2. Alternativet - at lærerne hjælper - skete ikke.
  3. At "misbruge" det til ét indgreb, ville forhindre hele Harrys[5] lorteliv.
  4. Skolen træner børn i dueller, så etik er ligegyldig.
  5. Hold din kæft og gå ind på Wikipedia med dit prætentiøse bavl.

Noterredigér

  1. Enhver véd, at troldkarlene fra Harry Potter-universet ikke har forstand på at klæde sig. Dette er årsagen til at Herr Black har valgt at kombinere Fyrst Dracullias tøj, med John Lennons briller.
  2. Navnet kan, pga. udtalen, oversættes til "Særiøst Sort".
  3. Nu kan det godt være, at du vil sige, at dette faktisk ikke fandt sted i London, men i Hogsmeade... Du har tydeligvis aldrig læst den udgave jeg har! (Den der er redigeret med en lyserød tusch, og hvor alt der strider mod Pastafarianismen, er redigeret væk).
  4. Der jo er langt mere spændende, end de spøgelser han rent faktisk har været til fest med, året forinden. Heraf flere der stadig bløder.
  5. Og Nevilles mfl.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.