Spademanns Leksikon
DanskRigs.jpg

Hardeknud efter den vellykkede landgang i Sandwich. Endnu i dag er det et mysterium, hvorfor han aldrig giftede sig.

Et biprodukt fra Hardeknuds landgang i Sandwich var denne her...

30px-Cquote1 svg.png Jeg har det, aah,aah 30px-Cquote2 svg.png
Hardeknud

Hardeknud (Knud 3.) (1018 - 8. juni 1042), søn af Knud den Store og Emma, sjællandsmester i karaoke 1029, konge af Danmark 1035-1042 og af England 1040-1042. Derudover var han æreskunstner i Bakkens Hvile og årets kok 1039.

30px-Cquote1 svg.png I hele sin kongetid udrettede han INTET der vare en konge værdigt. INTET! NADA! ZERO! NIL! 30px-Cquote2 svg.png
Krøniken

Lille Knud blev sådan set konge i 1035, da han var sytten år og farmand døde, da en forloren skildpadde bed ham i struben. Straks blev Hardeknud konge af Danmark, men englænderne, de skide landsforrædere, ville ikke have vores Hardeknud. I stedet valgte de hans halvbror, Harald Harefod, som hans onkel havde fået med en logerende.

Kom til Norge, min far[]

Nordmændene i Norge, de skulle også te sig, de fjeldaber. De indsatte Magnus som konge, selv om han kun var et stort legebarn på 11 år. Nå, Hardeknud og Magnus fandt ud af tingene over en ispind og blev enige om, at den af dem, der levede længst, skulle være konge over både Danmark og Norge. Umiddelbart til lille Magnus fordel, ikke...

Slaget om England[]

Nå, hvis Hardeknud skulle tæske Harald Luskefis ud af England, måtte han rejse dertil. Det gad han selvfølgelig ikke. Så udråbte englænderne, de luskebukse, Harald Lusefod til konge, bare fordi han havde en stor hær, hvilket modsvarer at have en firehjulstrækker i dag.

Hardeknud syntes helt forståeligt, at Harald Pisselus var en forræder, når han sådan tog magten, bare fordi han fik den tilbudt. Så kom de op og slås pr. stedfortræder, som det sig hør og bør for kongelige.

Og sikke en røvfuld han fik! Hardeknud, altså. Selv hans gamle mor måtte flygte ud af England i 1037, hvor de ellers ser meget afslappet på lede gamle krager, jævnfør hende her.

Efter at have slikket sine soldaters sår i to år, sejlede Hardeknud mod England og Harald Lussepuster igen. Den 17. marts 1040 gik de i land i Sandwich, som er to stykker hvidt brødt med noget salat og noget skiveskårent pålæg, gerne med lidt god dressing og hvis vi allesammen spiser den med hvidløg, så generer det jo ikke nogen. 63 skibe havde han med, så der skulle mange sandwiches til. Og det gik da også over al forventning, for det havde taget Hardeknud så lang til at sejle og fouragere, at Harald Pustepisser var død af kedsomhed i mellemtiden. Så kronede englænderne endelig Hardeknud til konge, og det havde de fandeme været længe om, de quislinger, stikkere og hiposvin!

Enhver der selv har prøvet at blive snydt for kongeværdigheden, kan jo let sætte sig i Hardeknuds sted, så det var bare helt naturligt, at han gravede Harald Pisserøv op igen og smed hans rådnende lig i mosen, altså kartoffelmosen, og han smagte da sådan set meget godt med nye gulerødder til og en god sovs af en tyk, tyk meljævning, men det må man jo ikke i dag, hvor vi er blevet så fede, men desserten var ikke noget at prale af, man kunne jo ikke lave is dengang, og smoothies havde man slet ikke hørt om.

For at få råd til noget ordentlig ædelse fremover, hævede Hardeknud skatterne i England - ikke i Danmark, det kom først meeeget senere - hvilket fik de britiske renegater og overløbere til at gøre oprør igen. Til gengæld knuste Hardeknud oprøret i Worcester, som siden er blevet til en sovs, der er god til hakkedrenge og brune løg og lidt surt til.

Død og arv[]

Gift var han ikke. Børn havde han ikke. Men han havde en halvbror, der hed Edward og boede i Normandiet. Så han blev inviteret hjem til Danmark og gjort til arving.

I 1042 skulle de så til bryllup og fejre, at en eller anden hofsnog skulle giftes med en eller anden komtesse, som han havde gjort gravid under en kammerkoncert på Kronborg[1]. Som skikken var dengang, var det kongens pligt at drikke bruden til, hvilket betød at hun skulle drikkes så fuld, at hun ikke modsatte sig resten af dagens og nattens program. Og hvad sker der så? Hardeknud falder død om! Ja, død! 24 år gammel lægger han sig hos ormene! Drengerøv! Der var simpelthen sket det, at den forgiftede vin, som Hardeknud ville hælde på Norges mindreårige kong Magnus, blev forbyttet, så han selv inhalerede de 2 l billig rødvin med rottegift.

Hvordan ser historikerne så på Hardeknud?

Historikernes syn på Hardeknud[]

30px-Cquote1 svg.png Han var en fucking impotent slapsvans! 30px-Cquote2 svg.png
Professor, cand.mag. Bettina Ølgård
30px-Cquote1 svg.png Han ejede ikke format! En lusepuster, en døgenigt, en knækpølse! 30px-Cquote2 svg.png
cand.theol., mag.art. Jytte Bækkerli
30px-Cquote1 svg.png Her hviler Hardeknud. Som sædvanlig. 30px-Cquote2 svg.png
Inskriptionen på hans gravsten


Hvad betyder egentlig "Hardeknud"?[]

En søgning på Spademanns Leksikon har desværre ikke givet noget svar. Prøv Google!

30px-Cquote1 svg.png The harder they come, the harder they Knud! 30px-Cquote2 svg.png
Google
Google2.gif
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Hardeknud.

Teorier siger dog at alle konger ved navn Knud er blevet opkaldt efter deres pik: Den store, den hellige og den harde (hårde). Nogle få forskere mener at dette er tilfældet med alle konger, men hvodden fanden forklarer man så "plovpenning", "atterdag", "blåtand" og "emune"?

Hardenoter[]

  1. Hardeknud blev gravsat i Winchester domkirke hvilket antyder at brylluppet blev holdt i London, hvilket virker sandsynligt, da der her var yderligere tre bryllupper samme dag. Så måske er der digtet lidt på historien af ham Shakespeare.