FANDOM


At HFI står for Hjemmet Fungerer Ikke, er en ofte gentaget påstand, som vi også finder gengivet på den tarvelige efterligning af Spademanns kaldet Wikipedia.

Hfibørn

To HFI-børn i sygdommens afsluttende fase.

Hfihat

HFI-barn udnyttet som dekoration ved juletid.

Intet kunne være længere fra sandheden. Måske lige bortset fra at mænd elsker at vaske op, men det er en helt anden historie.

Definitionredigér

Som alle ved er HFI et relæ, der slår fra, så lynet ikke slår ned i køleskabet og ødelægger madpakken, som vi skal have med på arbejde i morgen og der er en æggemad og alt muligt lækkert i. Uhmmm. Og agurk. Og to stykker med ost, men det er fordi leverpostejen var for gammel.

HFI står i virkeligheden for Højfølsom overfor fejlstrøm. Og i de senere år har læger diagnosticeret denne højfølsomhed hos flere og flere børn. Ligesom DAMP, hvor mange børn har vist sig at blive usædvanlig afpillede, når man damper dem.

Der findes ligeledes HFI-voksne, men det er bare nogen, der læser Højere Forberedelseseksamen Intensivt og har som sådan intet med HFI-børn at gøre, bortset fra at symptomerne kan ligne en hel del.

Hvorfor denne stigning?redigér

Men... Hvorfor bliver så mange børn i dag diagnosticeret med HFI?

30px-Cquote1 svg
Vi var simpelthen ikke klædt på til at afprøve fejlstrøm på børn før i tiden. Først da en elektriker fejlagtigt fjernede isoleringen fra en 380 voltsledning i vores hjerneskanner, begyndte vi at se resultater på området.
30px-Cquote2 svg
Overlæge, cand. el. Mogens Strøm i Ugeskrift for Tæger


Årsagenredigér

Nærmest ved en tilfældighed opdagede man altså HFI-syndromet. Men hvad skyldes det så?

30px-Cquote1 svg
I øjeblikket arbejder vi ud fra to teorier: Utilstrækkelig amning af 7-årige eller for mange "gør det selv"-udsendelser i tv.
30px-Cquote2 svg
Ham Strøm igen


Amning? Flemming Leth? Vi står ved en skillevej og løsningen er måske snublende nær.

Forebyggelseredigér

Fjern alt elektrisk fra børnene. Det gælder gameboys, tv-apparater, belysning og ikke mindst tøj af polyester. Ihvertfald indtil løsningen af fundet. Og sluk så computeren, istedet for at sidde og glo på denne artikel. Du vil vel ikke ende som HFI-barn? Og har du husket at amme dit barn idag?

Hov... Jeg tror jeg sidder på min ostemad.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.