FANDOM


Loading map...

Høng er stedet du drager til hvis du har trang til ostehørm. Nogen mener at det er "street" at have hang til ost, og de har helt ret.

Byens historieredigér

Byen blev grundlagt af Ben Gunn, der efter at have tilbragt adskillige år på en øde ø, omgivet af Kaptajn Flints skat, efter sin befrielse fra øen, valgte at slå sig ned i det vestsjællandske, og starte sin egen ostefabrik, da ost jo som bekendt både slår kvinder og guld og grønne skove. Ben Gunn rejste herefter til Herslev for at grundlægge sit osteemperium, som herefter har ekstisteret i bedste velgående. Lageret lå et andet sted, og dette brændte imidlertid ned, da fabrikken producerede alt for meget ost. Al denne ost måtte jo kræve gentagne inpektioner fra byens repræsentant fra Levnedsmiddelstyrelsen Sorteper. Sorteper fik en usmagelig lyst til en smøg, men da Sorteper lider af ufrivillige spasmer, tabte han smøgen, og den lang tids lagrede Grønskimmel brød i brand. Efterfølgende antændt oste som Blåskimmel, Guldlagret og mange flere kendte oste. Siden den dag har byen haft en uudholdelig stank af ost, og indbyggertallet er dalet drastisk til 7 indbyggere, udover de 80 fastboende, lettere retarderede kostelever.

Høng Efterskoleredigér

Høng er kommet på det geografiske verdenskort over byer, der praktiserer udbredt børnemishandling, på grund af Høng Efterskole, der er et stort pædagogisk fejltrin og har været det fra dag ét. Mange børn er vokset op til at blive voksne, på overførselsindkomst, efter at have været på Høng Efterskole. Måske er det ostelugten, der forårsager børnemishandlingen. En del af disse ofre bor i dag på Christiania, alene på grund af landets flag, hvilket indikerer at der kan være noget om den snak. Ingen gør imidlertid noget ved dette problem, for psykologer har jo også brug for at tjene penge.

Høng og jernbanenredigér

Høng-Tølløsebanen, hvis tog kører mellem Slagelse og Holbæk, har naturligvis fået sit navn fra ostebyen Høng. Skinnebusserne, der kører på jernbanestrækningen, kaldes for grise. Den sidste nye model er meget teknologisk moderne og kaldes, klart nok, for Teknogrisen. Høng er således en meget vigtig by for Danmarks infrastruktur, når den nu har lagt navn til en privat jernbane.

Høng Gymnasium & HF-Kursusredigér

Er en institution der samarbejder med Kofoeds skole. Skolen er envidere nyistandsat, så den lever op til de høje EU-krav, med hensyn til grøn energibesparelse og et sundt indeklima. Skolen er Danmarks største af sin slags, med ca. 250 elever. Heraf går ca. 15 af dem i eliteklassen 3.X (Årgang 2007). Lærerne har gentagende gange ytret deres store tilfredshed med denne klasse. Klassen er for tiden oppe at vende på Undervisningsminister Bertel Haarders skrivebord, da klassen koster samfundet adskillige millioner hvert år, til internationale uddannelses-rejser, der er dog ingen fare for at støtten bliver frataget, da eleverne er gode repræsentanter for Danmark.

Skolen har også en kostafdeling, de elever som bor der, er for det meste utilpassede, og er dem der har behov for social-pædagoisk støtte i hverdagen. De pendler mellem Kofoeds skole i København og Høng Gymnasium & HF-Kursus, da man ikke kan samle alle de nødvendige faciliteter et sted, her tænkes der på isolationsrum med tremmesenge og vækkeure som kun kan slås fra med nøgle af deres plejer. Skolen nærer et tæt samarbejde med Ok-plus tanken som ligger på den anden side af gaden. Herfra bliver der solgt sundt og nærende mad og drikke til fordelagtige priser. Derudover blev der i 2007 oprettet en idrætslinje (3.Y 2007), hvor Team Danmark støttede eliteidrætsudøvere kan få sig en gymnasiel uddannelse udover deres i forvejen meget pressede hverdag fyldt med sport. Klassen består af 7 elever, som alle dyrker deres egen form for idræt på højeste topniveau. Deres store mål er at komme med til de paralympiske lege i 2012 i London. Også kaldet spasser-OL.

Høng Privatskoleredigér

Skolen går efter Høng Gymnasium & HF-Kursus med hensyn til at leve op til de høje EU-krav med grøn energibesparelse og et sundt indeklima. Skolen har f.eks. valgt at ligge undervisningen i pavillioner, der jo som alle ved er super godt isoleret. Skolen har indtil for få år siden kørt efter "den gamle skole", hvor det er læreren, og i særdeleshed den tidligere skoleleder der har det sidste ord.


Kendte indbyggereredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.