FANDOM


"Nej, vi har kun ét problem
Ja, at jorden skrider
Nej, problemet er om håret nu sidder"

~ Frede Fup om Tidens Striber(1981)


Karadzic

Gelé fik mange fans i alle aldersgrupper

Hårgelé er lavet af pulveriseret grisetæer, vand, farve og parfume.

Ikke siden brylcremens dage puttede man nogetsomhelst i håret - måske lige noget shampoo hvis lokummet brændte og hvis man godt vil gøre indtryk.

Historie redigér

Frisure

Jaah!!!!!

Det var i John Travoltas film "Lørdag aften med 38.5" og "Smørelse" fra 1976 og 1977 at mænd og hår som sidder blev parret påny og betydningen af at have en kam i baglommen blev fremhævet.

På et laboratorium i Wuppertal, Vest-tyskland, arbejdede man i begyndelsen af 80'erne med at lave en substans som ikke indeholdte fedt, men som alligevel holdt håret systematisk på plads. Den berømte kogebogsforfatter Kirsten Hüttemeier blev tilknyttet projektet pga hendes stædige insisteren på at bruge husblas i alle former for madlavning. Hun måtte kende det korrekte blandingsforhold så folks hår ikke måtte saves af bagefter. Desværre havde man brugt 17 levende grise som man havde filet tæer på og som gav projektet et ødiøst skær i starten.

Modtagelsen af det færdige produkt var overvældende.

Gelé i dag redigér

...er til dels afløst af klassikerne hårlak og voks og man kan sågar få brylcreme. Man er med andre ord nødt til putte noget i håret.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.