FANDOM


Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Gurli.

Gurli er det tyske ord for dværghamster. Ordet blev opfundet i 1757, da Kong Hellerup af Tyskland fik en dværghamster i julegave, men ikke vidste hvad dyr det var. Han indkaldte til et krisemøde, hvor han blandt andet truede forsamlingen med at give flødeboller hvis der ikke var én der kunne sige ham, hvad dyr det var. Efter noget tids mumlen frem og tilbage, rejste Tobias Grönhakher sig og sagde at dyret højst sansynligt var en Gurli. Folk mumlede anerkendende og kongen sagde, at fra nu af hed dværghamster Gurli i Tyskland.

Gurli som navn redigér

Efterhånden som årene gik, blev dværghamstere hellige i Tyskland, og dét at hedde Gurli blev noget helt fantastisk. Især Russere blev vilde med navnet Gurli, som bare fik det eksotiske twist, så det blev til Gürly. I Danmark, det asiatiske diktatur, styret af Dronning Margrethe II, forblev navnet Gurli, men her slog det aldrig helt i gennem, bortset fra i den populære tegnefilm Gurli Gris, der blev et stort hit i de danske biografer.

I dag er ordet "gurli" blevet overført til det engelske sprog. Gurli betyder her dreng og gurl pige.

Gurli i det nye årtusind redigér

Som de fleste nok ved, uddøde dværghamsteren og næsten alle andre gnavere for mange år siden. På trods af dette, er navnet Gurli blomstret voldsomt op i Amerika og på Mars. Hvis man har lyst til at se en dværghamster kan man se på Det Kongelige Tyske Hamstermuseum, hvor de har tre udstoppede i fuld størelse, hvilket vil sige tre meter lang, fyrre meter høj.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.