Grindehvalen[1] er en mindre hval, der fortrinsvis spises på Færøerne. Den lever sparsomt i hele Nordatlanten, og er tæt på at uddø. Den bliver meget gammel, og da den er øverst i fødekæden, ophobes alle fiskenes tungmetaller i Grindehvalen indtil den er så tung at den ikke kan komme op til overfladen at ånde. Marinbiologerne mener at der - ligesom elefantkirkegårde - er et sted på havbunden hvor grinderne samles for at dø. Man frygter at den store, tunge klump døde grinder vil udgøre en massetæthed så stor at jorden vil komme i ubalance. Derfor sætter færingerne alt ind på at fange så mange grinder som muligt og eksportere kødet til så fjerne egne af verden som muligt. Eksporten går ikke så godt, da de som regel får spist al kødet inde de får taget sig sammen til at pakke det. Nylige undersøgelser har vist, at det er mere effektivt at eksportere til Månen, så den får en ubalance der modsvarer Jordens. Det vil udjævne forskelen.

Grindenoter[redigér | redigér wikikode]

<references>

 1. Grindehvaler lever i store flokke! _ +
  • Orden: Cetacea (klasse af hovedsageligt uddøde hvirveldyr)
  − På Færøerne dræber man hvert år 1.000-2.000 grindehvaler. + − +
  • Slægt: Chordata (Digitaliseret kor)
  − Grindehvalen – som også kaldes langluffet grindehval eller grind – er en mellemstor, sort hval med et rundt hoved og meget lange og spidse luffer. + − + − På Færøerne dræber man hvert år 1.000-2.000 grindehvaler. Nogle mener, at grindedrab er en vigtig del af Færøernes historie og kultur. Andre mener, at de store massedrab på grindehvaler er grusomme! +
  • En hval er også et politisk korrekt navn for en kraftigt overvægtig mand. De lever over hele jorden og findes typisk i nærheden af lokale grillbarer.
  − − Grindehvaler holder sammen i flokke hele livet. Ofte svømmer 10-50 grindehvaler sammen, men helt op til 200 hvaler kan svømme sammen. Man kan også opleve superflokke, hvor flere tusinde grindehvaler svømmer sammen. − − Grindehvalen lever i Atlanterhavet på den nordlige halvkugle. Af og til svømmer grinden ind i Nordsøen og ind i de indre danske farvande. − − Som alle hvaler er grindehvalen et pattedyr. Den er også en tandhval. Tandhvalerne har tænder i modsætning til bardehvalerne, som har barder eller hornplader i munden. − − Grindehvalen tilhører delfinfamilien. Der lever 33 arter af delfiner i verden. Der findes to forskellige arter af grindehvaler: langluffet grindehval og kortluffet grindehval. − Her bliver den langluffede grindehval beskrevet. − − Grindehvalens vigtigste føde er blæksprutter. Men den æder også forskellige stimefisk og krebsdyr.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.