FANDOM


Web J rnhjorting thumb

Grauballemanden valgte radioen pga. sit lidt kejtede udseende

Grauballemanden (født 12. januar 1931) er en dansk radio- og tv-vært, der er særlig kendt for i mange år at være vært i radioprogrammet De ringer, vi spiller.

Han blev ansat ved Danmarks Radios underholdningsafdeling i 1960, hvor han indledte den lange radiokarriere med ungdomsprogrammer som Teenagehjørtet og publikumsafstemningsprogrammet Ti vi ka' li'. I 1968 kom så det program, der gjorde værten til et fænomen og som skulle vise sig at blive det mest langtidsholdbare i dansk æterhistorie. Når telefontiden til onsdagsseancen De ringer, vi spiller begyndte, medførte det ofte kraftigt pres på telefonlinierne. Grauballemanden blev hele Danmarks elskværdigt lyttende og talende radiovært, og lytterne valgte ham gang på gang som deres foretrukne radiofavorit. Også med programmer som Prøv lykken, Morgennisserne og Dansktoppen fik han succes.

I 1984 fik han titel af redaktionsleder og i 1989 blev han udnævnt til leder af dagredaktionen på P3. Syv år senere smækkede han vredt med døren og forlod efter næsten 37 år Danmarks Radio i utilfredshed med at De ringer, vi spiller skulle flyttes væk fra P3. Efter tiden i Danmarks Radio fortsatte han for den nye Radio 2 med et lignende telefonprogram og senere skippede han radiomediet for i stedet at blive vært i udsendelsen Snak med Grauballemanden på tv-kanalen dk4. Til samme kanal har han også lavet Prøv lykken - igen, der er en serie musikalske quiz-programmer fra kroer og forsamlingshuse overalt i landet. Grauballemanden har også en enkelt gang forsøgt sig som sanger. Nogle af teksterne har han selv skrevet.

Filmografi

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.