FANDOM


Græsslåmaskine

Det intime forhold mellem far og søn er ofte udviklet henover græsslåmaskinen, når far har olieret maskineriet

En græsslåmaskine (aka. plæneklipper) er et af det 19. århundredes store opfindelser som gør det muligt at tugte/opdrage sin græsplæne langt mere effektivt end med tidligere tiders midler såsom knytnæver, kæppe, hårde tramp, læderpiske og høj råben (sidstnævnte har også dannet grundlag for en del nabostridigheder).


Historie redigér

Revselsesretten for græsplæner har aner tilbage til 1683, hvor Christian den Femtes Danske Lov (stk. 6-5-5, 6-5-6 og 6-9-4) har udtrykkelige bestemmelser. Her angives det at:

30px-Cquote1 svg Husbond maa refse sine Græsplæne og Tyende med Kæp, eller Vond, og ej med Vaaben; Men giør hand dem Saar med Aad, eller Eg, eller slaar dem Lemmer sønder, eller skader dem paa deris Helbred, da straffis hand saa som hand een fremmet hafde gjort Skade 30px-Cquote2 svg
Christian Femtals vinkelskriver

Kontroverser redigér

Selvom det kan diskuteres om moderne græsslåmaskiner overholder loven idet de anvender roterende knive (læs: våben) er de dog bredt accepteret, hvilket sandsynligvis skyldes at der findes meget få eksempler på at græsset har taget permanent skade af at blive slået. Det kan dog ikke anbefales at revse sit tyende med moderne græsslåmaskiner.
I stedet kan det anbefales at skrue rotorbladet af og tage med i byen. Politiet ville ikke vide hvilken paragraf de skulle bruge når du havde hamret en lømmel til russisk salat.

Alternativer redigér

For nylig er der forsket meget i afstraffelsesmetoder af mindre fysisk natur. Et eksempel på dette er Gag-æbler som et middel til at ydmyge græsset. Resultaterne har indtil videre været positive.

IMG 6025
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.