FANDOM


Goldf02

Hun sku' bare vide, sku' hun!

"Is speek engelis"

~ Gert Fröbe

Goldfinger var den tredje jamesbondfilm med Sjån Konneri.

Og for første gang med en tysker som skurrrrk - Gert Fröbe - men han kunne selvfølgelig ikke tale engelsk så en kæft kunne forstå det, så han måtte overdubbes på lydsiden af en rigtig englænder, der kunne tale med tysk accent. Sådan en englænder var aldrig sluppet levende igennem krigen, men var skudt som spion. Basta!

Den danske udgiver, Dumbass Productions forsøgte i et halvt år at finde en passende dansk titel. Et af forslagene var Manden med de gyldne fingre og det var vel nok heldigt, at de ikke brugte den, for så havde de været alvorligt i bekneb i 1975. Til sidst gav de op og udsendte den med den originale titel. Så sparede de osse at få trykt danske plakater.

Goldf01

Haha-hååår! Ich habe mich als eine Obersturmflüger vergemt!

Det er i denne film, Shirley Eaton bliver smurt så kraftigt ind i Krafft's "gyldne sololie", at hun falder død om i sengen. De fire flasker champagne har nok osse haft noget at skulle ha' sagt.

Filmen blev så populær, at skraldemændene stod i kø for at tømme producenternes skraldespande, som var fyldt til randen med brugte 50'ere og hundredlapper.

Handlingenredigér

Filmen blev utrolig populær, fordi der var en Aston Martin med, som kunne katapultere svigermor op igennem soltaget. Alle kække drenge måtte have Corgi-versionen af bilen og den kunne skiyde en lille plasticfigur flere cm op i luften.

Og så var der ham koreaneren med hatten som huggede hovedet af alle golfklubbens statuer og fik brev med hjem til mor om, at det må man altså ikke og blev sur og lod Sjån tæske sig med en elledning.

Men ham Goldfinger gik altså en tur i banken uden for åbningstiden og forsøgte at hæve en masse guldbarrer med en atombombe, fordi de ikke havde dankort dengang. Det skulle han imidlertid aldrig have gjort, for så blæste han ud af vinduet og Sjån og Pussy Galore landede som sædvanlig i en redningsbåd.

Goldf03

Daaa-daaa-daaaaa!

Musikkenredigér

"Goldfinger (Daaa, daaaaa, daaaaaaaa)"

~ Curly Basset

Det var så heldigt, at John Barry i en shaken-not-stirred-rus havde opfundet en fed lyd, noget i retning af Daaa-daaa! Daaa-daaa! og en trompetist, der brækkede sig i baggrunden, og det var der ingen der kunne stå for, så de satte sig ned, og Shirley Bassey skreg den lige ind på hitlisten, hvor den gav os gåsehud i et halvt år og brækfornemmelser i et helt.

John Barry har senere fortalt at han ville have foretrukket Birthe Kjær med Den Knaldrøde Gummibåd.

Gimmicksredigér

  • Et katapultsæde til svigermor.
  • En bil, der spytter grim olie ud på vejen (sådan en har jeg osse haft - møgpakning!).
  • En hat.
  • Fort Knox.
  • Pussy Galore.
  • Den obligatoriske gummibåd specialfremstillet til sex og samliv (reddet igen).
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.