Mørkt og uhyggeligt, men med knald på!

Da skete det i de dage, at Ian Flemings lille knaldhytte på Jamaica blev navngivet. Og GoldenEye var navnet. Og Ian så, at navnet var godt. Derpå lod Ian sin skrivemaskine hente fra London og satte sig tilrette og lod sig inspirere. Af naturen. Af stranden. Af de letpåklædte kvinder på stranden. Af Vodka-Martinien, som hans yndige, unge slavepige netop stod og rystede, så brysterne dansede.

En ny historie om vor helt, Sjån Konneri, skulle nedfældes på papir og ingredienserne var lige ved hånden. Men ak, vor brave forfatter havde skiftet fra butterfly til slips, og da papiret lod sig glide ned i maskinens valse, tog den slipset med. Resten er historie. Må Ian hvile i fred.

Da skete det i 1995, at slagsmålet om rettighederne til Sjån Konneri-bøgerne blev afgjort ved den store domstol i London.

Michael har altid stået lidt i skyggen af Barbara, der jo er et ægtebarn og ikke sådan en horeunge!

"Thi kendes for ret; I adoptionssagen om Sjån Konneri må Albert Grøntsags arvinger få det hele. De andre kan bare pisse af!"

~ Den høje dommer om rettighederne til Sjån Konneri


Stedsønnen Michael G. Wilson og den ægte datter af andet ægteskab, Barbara Grøntsag (se billedet) kunne nu fortsætte hvor de slap:

"Vi indspiller bare den samme historie som vi plejer, ikke? Masser af damer, masser af sprut, masser af unødig vold og noget der sprænger i luften, ikke?"

~ Michael G. Wilson om Sjån


"Sjån er vort barn! Vor ægtefødte! Han skal behandles med tilbørlig respekt!"

~ Barbara om Sjån


"Ja, ja... Skal vi så presse pisset ud af den citron, eller hvad?"

~ Michael W. Gilson om Konneri


"Det' sgudda det vi ska!"

~ Barbara om citronen

Bolle dig? Jeg ved alt om bolledej! Hemmeligheden er, at gæret skal være temperet... Du tager lidt mel(forkortet af red.)

"Men - vi er løbet tør for ordentlige titler? Hvad skal vi kalde vort næste episke makmesterværk?"

~ Gichael M. Wilson om det kommende mesterværk


Og Barbara lod blikket glide ud af vinduet i dybe tanker. Dybe, dybe, dybe tanker. For sit indre blik så hun naturen. Stranden. De nøgne damer. Vodka-Martinien. De hoppende patter. Slipset i klemme. Og Barbara så, at det var godt:

"Vi kalder den: Sommerhuset!"

~ Barbara om mesterværkets titel


"Den er jeg med på! Den er lige i øjet! Vi bliver forgyldt, Barbiegirl!"

~ Wichael G. Milson om forgyldning


Og dermed var titlen GoldenEye hjemme.

Heldigvis var den nye Bond ikke-ryger. Derfor kunne hans omgivelser føle sig langt sikrere fremover.

"Så mangler vi bare en eller anden ranglet, mørkhåret, lækker stodder, der vil gi' sin højre arm for rollen!"

~ Willis G. Michaelson om Pirs


Og dermed blev det. Pirs Broznnn skulle være Sjån Konneri i det episke makmesterværk GoldenEye! (Der høres en trommesolo i det fjerne. Nej, vent, det er bare nogle brosten der kastes med i Tingbjerg).

Handlingen[redigér | redigér wikikode]

Af vor udtjente medarbejder, P. Pedersen, Ølgod Tidende:

Vi har haft GoldenEye til midlertidigt gennemsyn ved at låne den på Ølgod bibliotek sammen med en kasse bjørnebryg, som vi organiserede i Rema1000 over hegnet og vi kan roligt sige, at det her er sager! Skål! Og filmen er osse god, selv om den på sine steder står lidt tåget.

Men lad os opsummere: Pirs Broznnn gør en fortræffelig figur i denne film - Aldrig har Remington Steele været bedre!

Det drejer sig i al enkelhed om nogle computernørder der bliver skudt i krydderen, men ikke allesammen, for hende dersens Natalja Komopimigski overlever, men satelitten er hermed kapret og skurkinden Xenia Påtoppenafmigski kopulerer så kraftig med generalen, at hun kan stjæle hans flyvemaskine... Ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

Så sprænger hele molevitten i luften, men det er vor egen skyld, for vi burde ikke ryge smøger lige op ad de hjemmelavede krysantemumbomber, vi ikke fik solgt til nytår, og Pirs kører i tankvogn og tog og kopulerer hæftigt med damerne og det hele ender såmænd i al gemytlighed, da Pirs lammetæver agent 006 i den satellitmodtager, som folk af anden etnisk oprindelse bruger til at modtage al Jazeera på.

Alt i alt får filmen 4 kokkehuer, men mest fordi vi ikke var rigtig sultne. Er der nogen der kan låne os en femmer til biblioteksbøden?

Gårldenaaaarj! Hvor fa'en er min børnebryg? Fansosse! Lordenarker! Og daj, Tomas! Du pizzer bar a! Ja ku vær din mor! Men din far er fanme imprototenent, mand!

Musikken[redigér | redigér wikikode]

Shirley Bassey stillede - brav som hun var - op til audition i X-Factor for at vinde titelsangen, men ak, hun var blevet for gammel:

"He loves gåååld... Nej, jeg må lige ha' luft! Hvor stillede jeg nu min bajer?"

~ Curly Shirley om De Gyldne Løver


Sangen blev så skrevet om af dommerpanelet under ledelse af Thomas Blachman, Daimi og Bono, så den ikke længere krævede den store lungekapacitet. Men Shirley var kold. Efter at have delt et par stille bjørnebryg med vor udsendte, valgte hun at tage hjem.

"Du' sgu' majet sød, Peddersen, men jeg ska' alzå ud å skide. Ka' du ha' det halve, så ta'r jeg resten. Ha-ha-håååår! Gisp! Luft! Luf! Lu! L!"

~ Shirleypigen om sit sjette og sidste hjerteanfald


Fortvivlede ledte dommerpanelet efter en anden mørklødet, afdanket sangerinde, der kunne tage over. Så opgav de, og gik ud for at hente Shirley tilbage fra potten. Men hvem sad der og tronede? Om ikke selveste Tina Turner, den gamle havgasse!

"Okæh, så synger jeg lortet! Men vi Private Dancers tager altzå 10 cents for bessssværet, ikos'da"

~ Tina Turner om lortemelodien


Og sådan blev det: Tinatøsen indsang titelmelodien, der ved et snedigt tilfælde kom til at hedde GoldenEye. Og Thomas Blachman så at det var godt og lod sig i sin glæde barbere foroven og lidt forneden.

Gimmicks[redigér | redigér wikikode]

  • En dame, der kan bolle folk ihjel
  • En tank, der virkelig kan rydde vejen i en trafikprop
  • En satellit der ødelægger forbindelsen til internettet og alt muligt
  • En kæmpestor satellitmodtager, der kan ta' al Jazeera
  • En computernørd, der opdager hvad New Yorks politifolk mener med "Freeze!"
  • Kun skurrrkene ryger!
Portal Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.