FANDOM


Gnos

Den kendte sexolog Jordan Stratford har skrevet en rigt illustreret[1] bog om sine oplevelser med analsex esoterisk gnosticisme, som hun oplever som en samlende religion, lidt i stil med numerologi og psykologi Den store Teoriprøve

"Vi ses i retten!"

~ Scientology om Spademanns Leksikon pga. en række artikler


Gnosticisme er et ord for en religiøs-, og filosofisk rodekasse af diverse sekter, der i de gode gamle dage bredte sig i det østlige middelhavsområde og Centralasien, dengang romerne og grækerne endnu ikke skyldte alle deres penge væk.[2]

Hvad mon ordet så betyder?redigér

Begrebet Gnosticisme kommer af gnosis (grækenlandsk: γνώσις gnṓsis) der betyder erkendelse, der i denne kontekst hentyder til gnostikernes tro på at man kan opnå en særligt indsigtsfuld viden eller perception af universet, verden og lissom alting. En viden, der ellers har været holdt voldsomt hemmelig for alle os andre "lidet troende". Troengnostisk lære indebærer også tro dualisme[3] og dermed fantasterier om en kosmisk kamp mellem lyset og mørket, sjælen og kroppen, og da kroppen forbindes med det materielle, er denne at betragte som beskidt og forkert. Sjælen derimod forbindes med en højere verden, hvor oplyste væsener[4] regerer sammen med Gud.

Gnosticisme Nu[5]redigér

Når man læser dette afsnit, kunne man let fristes til at tro, at skidtet er "lånt" fra en anden[6] artikel fra denne fabelagtige encyklopædi, nemlig den om "Tom Cruises Venner", men det er på ingen måde tilfældet! ... afsnittet er tyvstjålet ved hjælp af "copy paste".

Eksempel på gnostisk vrøvlredigér

Mur af ild

Kernen i den fede religion er beskrevet i "Mur af ild"; en kæmpe bog (som lyder federe under sine engelske titel, Fall of Wire). Det er en af Scientologys doktriner, skrevet af grundlæggeren og science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard.

Den galaktiske doktrin

I doktrinen fortælles der om en galaktisk hersker ved navn Xenu, diktatoren af ""de Galaktiske forbundsfæller"" (lyder igen federe engelsk (Galactic Confederacy). For 75 millioner år siden bestod de Galaktiske forbundsfæller af 76 planeter og 26 stjerner plus Jorden, som dengang hed "Teegeeack". Alle de 76 planeter, han kontrollerede, var mega overbefolkede, og hver planet havde i gennemsnit en ordentlig røvfuld af en befolkning; ca. 178 milliarder indbyggere. Xenu var ved at blive styrtet og udtænkte derfor en plan for at komme denne overbefolkning til livs. Den fede plan overgår til enhver tid Egons fra Olsen-Banden. Planen blev udtænkt i samarbejde med Havkatte efter en ordentlig jordbong. Xenu tog total kontrol ved hjælp af overløbere og nedkæmpede de gode folk og De Loyale Officerer. Derpå indkaldte han, med hjælp fra psykiatere, milliarder af folk til skattekontrol, men i stedet for kontrol, lammede han dem med alkohol- og glykolindsprøjtninger, hvilket minder om datidens technofester. Derefter blev de sat på rumskibe, der igen lignede fly jorden: Douglas DC8-fly (bare med jetmotorer i stedet for propeller). Disse rumfly fløj ned til planeten Jorden, hvor de lammede folk i hundrede-milliardvis, hvorefter de blev stablet op ved foden af en række vulkaner. Da alle var blevet stablet op, blev der sænket brintbomber ned i vulkanerne. Xenu detonerede derefter alle brintbomberne samtidigt og nærmest alle blev dræbt. Kun få fysiske kroppe overlevede.

Men hvad betyder ovenstående så!?redigér

Det vrøvl der står ovenfor, er en systematisk- og af Spademanns Leksikon anerkendt (!) - gennemgang af den teosofisk-eksistensialistiske basale tilgang[7] til verden, sådan som en typisk gnostiker oplever det. Omend i en version, der hører hjemme i hjørnet af en science fiction-kongres, arrangeret af 7.A på en hvilken som helst provinsskole i Rusland[8].

Mere gnostisk pladderredigér

Gnostisk Undervidenredigér

  1. hovedsageligt fotografier af krampen selv i lumre udklædninger og poses
  2. i syv slægtled frem
  3. Men dét kan du læse meget mere om HER
  4. Gnostikere bruger ordet Æoner i stedet for Engle
  5. Man kunne have lavet en fjollet reference til Coppolas "Apocalypse Now", men det skete altså ikke
  6. Og meget mere vedkommende
  7. Oversat til nu-dansk: Det som aberne tror
  8. Altså gnosticismen - sgu da ikke artiklen!
  9. Som student af gnosticisme, kommer du bare ikke udenom denne artikel!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.