FANDOM


Giro 413 om 50 år
Nik & Jay - Hot

Nik & Jay - Hot

"Undskyld mig baby, har jeg set dig før, et sted i København? Og undskyld mig baby, tillad mig at spørge, hvem er du? Og hvad er dit navn?"

~ Nik og Jay om kvindestemmen i Giro 413


Giro 413 er et radioprogram som bliver udført på Danmarks Radio hver evig eneste søndag, året rundt. Det er et program hvor lytterne kan sende søde hilsner ind, samtidig med at de også kan ønske at høre sange.
På baggrund af at disse lyttere er oldinge og op derefter, så er der stor sandsynlighed for at disse mennesker ikke har opdaget internetfænomenet YouTube endnu. Hvilket resten af lytterne skal pines for. Men heldigvis kan man blot tune radioapparatet over på en anden frekvens, så snart man hører kvindestemmen sige "God formiddag. Og hjertelig velkommen til Giro 413"[1].

Oprindelig var det tænkt som et fænomen, som skulle samle op på alle de festlige ting, som der skete i forsamlingshusene i det ganske land. Men efter som at de ting som sker i forsamlingshusene i dag har ændret sig i Udkantsdanmark, og at de nærige fattigrøve deltagerne til tante Odas 140 års fødselsdag i dag hellere laver en Facebook-gruppe end de samler ind til noget velgørende, så er programmet aldeles overflødigt.

Lige som med sylte, syfilis og strikkede sokker, holder man i dag fast i traditionerne og lader programmet sende videre. Sådan er vi bare i Danmark.


Fodnoterredigér

  1. "Kvinden er godt nok blevet fyret i 2011, men det er en historisk detalje.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.