Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Gervold Staurig har levet hele sit liv bag et kamera. Han har aldrig nogensinde stået foran et kamera, og derfor findes der ingen billeder af ham. Dette er en kunstners forestilling om ham.

"Dårligt nyt er godt nyt"

~ Gervold

Gervold "Scoop" Staurig er Spademanns egen papparazzifotograf og hovedansvarlig for Spademanns sladdersektion, Spaderazzi. Han er derudover medlem af Kongefamilien og Omboo Hankvalds spindoktor.

Staurig udmærker sig ved at have en legendarisk sans for at finde det helt rigtige scoop. Hvor end Gervold går hen, dukker der et scoop op til ham, så man næsten skulle tro, at der var en særlig magi over ham. Og Gervold er altid klar til at forevige scoopet med sit trofaste kamera.

Gervold har med sine mange lange udlandsrejser skaffet sig en del gode venner, som han jævnligt ses med. Disse forbindelser er i hans arbejde uvurderlige, og i de fleste tilfælde skaffer han sig scoops igennem en af disse kombineret med et par ekstra stærke telelinser.

Forhistorie[]

Det hele startede på den ottende skabelsesdag. Det var mandag morgen, og Gud havde haft en hed nat og var kommet lidt for sent i seng, så man kan naturligvis ikke bebrejde ham de lidt mindre gennemtænkte ting, som han fik lavet på denne dag. Blandt dem er der en, der skiller sig mere ud end de andre (hvilket siger en del): Gervold Staurig.

Gervold lugtede allerede dengang, at der en dag var noget, der ville komme til at hedde skandalepressen. Derfor startede han tidligt ud med at producere rapportager fra Adams og Evas daglige (sex)liv i det moderne forbrugersamfund. Desværre blev disse aldrig offentliggjort, da Gervold ikke kunne finde nogen, der troede på ham.

Mellemhistorie[]

Sådan mener folk, at Gervold så ud kort efter sin bandlysning

På trods af diverse forklædninger, blev Gervold ofte genkendt alligevel.

I oldtiden opholdt Gervold sig i mange år i Judæa og Gallilæa, hvor han traf Jesus på en varm junidag i år 21. Gervold blev her tilbudt at blive Jesu 13. discipel, hvortil Gervold dog takkede nej med den begrundelse, at han endnu ikke var klar til at opgive sin tilværelse som freelancer og søge ind på en bestemt redaktion. De forblev dog gode venner resten af Jesu liv, og ved korsfæstelsen i år 30 stod Gervold bag det eneste kendte pressefoto af Jesu død.

I middelalderen skaffede Gervold sig vigtige forbindelser i Vatikanet. Bl.a. blev han overordentligt goder venner med pave, som gjorde ham til helgen. Herefter var han således kendt som den Hellige Sankt Staurig; dette varede dog kort, idet Gervold få dage efter greb Paven i seng med Dronning Margrethe 1.. Billedet af den hede affære blev en international skandale, som betød, at Paven måtte gå af. Samme år blev Gervold bandlyst.

Senere historie[]

Under depressionen gjorde Gervold sig gode venner med både Kejser Wilhelm, Adolf Hitler, Roosevelt, Churchill, Stalin og Mussolini. Gervold var i en årrække mægler imellem disse og deltog samtidigt i et Schweizisk realityshow, hvor folk fik den opgave at sætte deres venner op imod hinanden, imens vedkommende skulle filme det hele med skjult kamera. Gervold fik til opgave at sætte Hitler op imod de andre, hvilket han gjorde ved at digte lidt om på den information, som han bragte imellem dem. Dette blev starten på 2. Verdenskrig, en krig hvor alle parter troede, at Gervold var på deres side.

Gervold fik en lignende position under Den kolde krig, hvor han var et af de få mennesker, som havde tilladelse til at rejse i både øst og vest. Han var gode venner med statslederne i begge fløje og hyggede sig med at besøge dem ofte. Gervold havde dog aldrig held med at gøre sig gode venner med Gorbatjov, hvilket anses for at være den væsentligste grund til, at luften imellem supermagterne blev lidt varmere.

Nyeste historie[]

Gervold blev mandag d. 10. november 2008 ansat som Papparazzifotograf hos Spademanns Nyheder, hvilket lod sig gøre på grund af hans gamle venskab med Omboo Hankvald. Gervolds arbejde består hovedsageligt i at leve det liv, som han hele tiden har levet: at rejse rundt i verden og snakke med sine utallige venner og snuppe et billede, når der sker noget interessant.

Gervold-toppen[]

Her er så listen over Gervolds bedste billeder. Listen vil blive udvidet i takt med at Gervold får taget sig sammen til at arbejde mere end en dag om måneden her efter ansættelsen på Spademann.