FANDOM


Fredegod

Et af de få eksisterende billeder af kong Frode Fredegod.

Frode

Dette er muligvis en af de andre Frode Fredegod'er. Vi ved det ikke med bestemthed.

Frode Fredegod er en dansk sagnkonge, der aldrig har eksisteret, fordi vi har en masse kloge hoveder ansat i staten til at udøve kildekritik på skatteydernes regning. Frode bragte fred, velstand og retfærdighed til landet[1].

Det ærlige Danmarkredigér

Frode var en hård banan[2]. Hvis nogen stjal, fik de røvenkomedie. Han testede danskernes ærlighed ved at smide en guldring i rabatten[3]. Så lod han den ligge lidt dér. Ingen turde røre den. De kunne nemlig se Frodes store bagdel stikke ud af busken ca. 10m derfra. Men det vidste Frode ikke. Da han stolt vendte hjem, opdagede han til gengæld, at de frække tyveknægte var stukket af med både fladskærm og sofagruppe, mens han lå med nummeren ud af busken.

Den døde Froderedigér

Det danske folk havde så stor respekt for Frode, at ingen turde tænke på hvordan det skulle gå, når han døde. Men døde, det gjorde han[4].

Frodes spindoktorer kom så op med en genial idé: De satte den døde Frode op i en eller anden karet og kørte liget gennem land og by[5]. Først, da Rexona ikke længere kunne skjule odøren fra Frode, måtte spindoktorerne krybe til korset[6] og indrømme, at Frode ikke var nær så meget Frode, som han plejede at være. Derpå faldt danskerne tilbage til den sædvanlige moms- og skatteunddragelse, ligesom de plukkede guldtænderne ud af kæften på deres gamle mor og kørte fra tankstationerne uden at betale[7].

Hvornår levede Frode?redigér

Hører du slet ikke efter, mand? Han har aldrig eksisteret!

Hvis Frode ikke var Frode, hvem var han så?redigér

Jamen, så var han nok en menneskeliggørelse af guden Frej, som heller aldrig har levet, men som var gift med Rolf Krakes datter, der vistnok har levet, omend ikke særligt længe.

Var der mere end een Froderedigér

Ork, ja. Og de hed enten Frode eller Fredegod alle sammen, eller også gjorde de ikke. Dem der hed Frodo tæller i særdeleshed ikke med.

Så findes der måske også Froder i dag?redigér

Ja! Også i dag findes der Froder, selv om de aldrig har eksisteret. En af dem hersker her på Spademanns Leksikon, hvor han sletter alle vores artikler[8] eller blokerer os, fordi vi skriver "numse, ti-hi!".. Så på den måde er alt ved det gamle.

Hvordan så med kong Frode i en religionshistorisk kontekst?redigér

Ahva? Det grimme sprog gider vi ikke høre på! Ud og vask munden med vand og sæbe! Skidte knægt!

Noterredigér

  1. Præcis hvor han fik det fra, ved vi ikke, men Fredgård har været nævnt
  2. Hvor man fik bananer fra, ved vi ikke
  3. Ikke tv-udsendelsen. Vejkanten.
  4. Hvilket ellers er helt uhørt for personer, der aldrig har eksisteret.
  5. Så kunne de også blive ved med at hæve hans apanage.
  6. Måske refererer dette til Jesus. Vi ved det ikke.
  7. Det ved vi til gengæld med sikkerhed.
  8. Hvis de nogensinde har eksisteret. Her er kildekritikerne uenige. Men det er de jo altid.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.