Spademanns Leksikon


Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Frihed.

Frihed er verdens vigtigste menneskeret.

Definition[]

Personlig frihed er en menneskeret. Retten blev første gang lavet i 1721 og blev hurtigt verdenskendt. Det er den ret i verden der har medvirket i flest kogebøger. Frihed består af lige dele ligeværdighed, uafhængighed og tørret skunk. Dette hældes i en mindre skål, og omrøres ved stuetemperatur. Retten skal gerne serveres i en statue, eksempelvis en frihedsgudinde.

Variationer af retten[]

I tidernes løb har mange folk eksperimenteret med retten, og mange afarter er opstået:

  • Ytringsfrihed. Ytringsfrihed blev opfundet i 1800 tallet, og blev hurtigt en af de mest populære former for frihed. Opskriften er stort set den samme, bortset fra at man tilsætter 3ml ytring. Denne ret er mindre populær i mellemøsten, da den kan indeholde spor af svinekød.
  • Undertrykkelse. Den sovjetiske kok Stalin, eksperimenterede med opskriften på frihed og opfandt undertrykkelse. Denne blev dog ikke modtaget godt af offentligheden, og de gjorde oprør mod Stalin og brændte hans bageri ned. Stalin havde dog imidlertid fortalt andre om opskriften, og den bliver stadig lavet den dag idag.
  • Frygt. George Bush lod sin frihed stå til afkøling i en vindueskarm, så længe at det begyndte at rådne. Han tilsatte overvågning og krig, som giver en smag af sikkerhed. Retten blev til frygt, som gradvist, stille og roligt fjerner al frihed.

Frihed i Danmark[]

Nu til dags kan de fleste i Danmark nyde et måltid af frihed, altså undtagen muslimer, der må nøjes med den bitre ret hetz og dem der sidder i fængsel, da fængselskokkene ikke er istand til at lave frihed.

Se også[]