FANDOM


Bagerjomfru

Her synes vi bare det var passende med et billede af en bagerjomfru (aka Wienerbrødsluder). Det er i øvrigt Charlotte Bircow, inden hun fik strammet sine balder op

Franskbrød blev udviklet af et mindre lokalsamfund af dværgeCypern i forbindelse med korstogene. Det var kun de allerringeste råvarer der blev brugt, hvilket den dag i dag er med til at give franskbrødet et ry, som den værste form for brød der findes.

Historie redigér

Franskbrødet blev i det 14. århundrede fordømt af den katolske kirke, da det var med til at lede biskopper i fordærv, og dermed holdt dem væk fra deres egentlige virke(omgang med kordrenge).

Franskbrød i Danmark redigér

I Danmark spises det typisk i tilbagestående familier - indtil 1960'erne. Derefter hed det jo velfærdssamfundet. I velfærdssamfundet er der af principielle årsager INGEN tilbagestående familier.
Franskbrødets skæbne pegede derfor mod afgrunden. I erkendelsens kedelige bakspejl er der i midlertid befolkningsgrupper, der fortsat er tilbagestående. Disse retardoer kaldes i dag for byggesagsbehandlere. Byggesagsbehandlere ses ofte gnaskende på franskbrød med birkes, hvormed de per se afslører deres retardo-position på den sociale rangstige (ikke engang første trin).
Franskbrød fungerer derfor fortsat som foder for tilbagestående familier.


Franskbrød ses ofte sammen med Birkes.


Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.