ThumbsUp.gif

Frøken Klokken tager imod frække opkald fra kunder da der endnu var tale om live sendinger

Tiden

Grundlæggende er tiden noget alle er glade for at bruge. Det har sågar været muligt gennem tiderne at spilde den og i forrige århundrede lancerede pladeselskabet TDC eller KTAS som det dengang hed så en service der kunne hjælpe folk med dette. Denne service fungerede ved at man ganske simpelt løftede røret på telefon apparatet og bad telefonistinden i røret om at blive stillet igennnem til Frøken Klokken. Når man kom igennem kunne man her efter høre Frøken Klokken oplæse nogle få af etaten udvalgte klokkeslet til almindelig opmuntring. I starten var det typisk Kongens fødselsdag, spisetid og andre velkendte tider. Men over tid opstod behovet for harmonisering og en mere ensartet service blev derfor introduceret hvor man overgik til en kronologisk oplæsning af tiden fra 1939 og fremover.

Plade kontrakten og den transportable service

Anna Sommer-Jensen, som er stemmen og mennesket bag "Frøken Klokken" blev tilknyttet det gamle danske label TDC som ganske ung og indspillede i sin tid under kunstner navnet "Frøken Klokken" 8640 Albums[1]. Det ville idag have betydet at Anna Sommer-Jensen var blevet hædret med et såkaldt Guld Certifikat[2] eller det man i gamle dage kaldte en Guld Plade. Men grundet en dårlig kontrakt med plade selskabet TDC forblev Anna Sommer-Jensen næsten ukendt som offentlig person frem til sin død i 2008 hvor hun dog blev både æret og anderkendt for sit virke.

Muligheden for afspilning uden at skulle benytte telefon centralen var en forgyldt chance for salg til den moderne kunde

Forretnings modellen

Ideen med at optage "Frøken Klokken" var naturligvis et ønske om at tjene boksen på den fagre jomfru at mobilesere den populære tjeneste. Der var allerede i 1880 tallet blevet opfundet en transportabel rejse gramofon som satte folk i stand til på udvalgte steder i naturen at lytte til værker af forskellig karakter. Her er et marked som endnu ikke var udnyttet udtalte den daværende telefon formand Henning Dyremose. Ideen var at folk kunne erhverve sig et udvalg af disse forudindspillede lak plader med specielt udvalgte klokkeslet og medbringe både disse og den såkaldte rejsegramofon ud i naturen for herefter under sommer udflugter og andet til strand og i skov, til almindelig morskab at kunne afspille et udvalg af disse i hjemlandet for nogen så frække glødende kære klokkeslet - og med hensyn til betaling var telefon formanden komme frem til at en minut betaling + almindelig takst ville være en helt fantastisk mulighed for at sikre god indtjening til det dengang stats ejede telefon selskab.

Eksterne referencer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.