FANDOM


Cold

En forkølelse er en lille bacille, der sætter sig i lunger, svælg og næse og gør det umuligt at udtale ord, uden at ændre et eller flere bogstaver til n. For eksempel bliver arbejdsmarkedsbidrag til arbnjdsmarnedsbinag og julemand bliver til nulemand. Hosten og nysen, sidstnævnte ofte kombineret med ufrivillig fisen et eller andet sted, er andre symptomer.

Behandlingredigér

Der findes et væld af behandlingsmuligheder for forkølelse. Generelt kan man sige, at en forkølelse, der passer sig selv, går over på 7 dage, mens man med den rette behandling kan få det hele overstået på en uge.

Alkoholredigér

Alkohol er en meget udbredt behandlingsmetode, der giver storartede resultater. Prøv fx at tilsætte rom i en god, varm kop te. Har du ikke te i huset, så tilsæt bare rom til dig selv. Allerede efter en 7-8 bløpper har du fået varmen og er ikke længere hæmmet af alle de n'er du propper ind i ordene. Ved længerevarende forkølelser skal man dog passe på, idet langtids forbrug af rom giver visse bivirkninger - ikke mindst rød næse, røde kinder, røde øjne og en klirrende gul nettopose, som du møder op med på arbejde.

Healingredigér

Ved healingsmetoden viser det sig påfaldende ofte, at man er besat af en influenza-ånd fra gamle dage, som beskrevet af Charles Dickens i The Flu from Christmas Past. En sådan grimmer karl skal selvfølgelig uddrives efter alle kunstens regler, og her har det vist sig, at indtagelse af en hel flaske rom, mens man danser rundt i et badekar med lunkent vand, er det mest effektive. Det er en god idé samtidig at synge et Beatlesnummer eller to fra deres indiske guru-periode. Ordet "Krishna" udtales naturligt og let når man er forkølet.

Onde tunger påstår iøvrigt, at det er rommen der er kuren.

Sexredigér

Sexuel udfoldelse skulle være en eminent kur mod forkølelse. Desværre har det aldrig kunnet bevises, da ingen frivilligt vil have sex med en rødnæset, rødøjet, rødkindet, rødhåret, (for) varm og svedig mandsling/kvindsling, der nyser og snotter i en uendelighed. Eksperimenter har været udført med hamstere, men resultaterne er noget dobbelttydige.

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Forkølelse.

Forskellen på influenza og forkølelseredigér

Kendetegn ved influenza:

  • Sygdommen opstår hurtigt
  • Man får hovedpine og feber
  • Man har tør hoste

Kendetegn ved forkølelse:

  • Man kan mærke i lang tid, at man nok snart bliver syg. På den måde får man advaret alle sine arbejdskolleger, der nu er helt sikre på, at man har lagt an til en pjækkeuge.
  • Næsen stopper til.
  • Man nyser lige så meget som allergiforbundets bestyrelsesmedlemmer i bynkesæsonen.
  • Man hoster mere slim op end man plejer[1].

Forskellen er altså, at man nærmeste er rask, når man kun har influenza og ikke engang er ordentlig syg, når man bare er forkølet. Det er ren hypokondri det hele.

Arbejdsmarkedsforholdredigér

En forkølelse giver ret til 14 dages sygefri. 21 dage, hvis man er offentligt ansat[2].

Det med snotredigér

  1. Her taler vi om ikke-rygere. host!
  2. 3 måneder hvis man er pensionist.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.