FANDOM


Forplakat

Stort set original og uændret filmplakat

Agent 007 - Strengt fortroligt er den fantastisk fantasifulde, vittige og kreative danske titel på jamesbondfilmen "For your eyes only" fra 1981. Den titel er der ingen danskere, der bruger, for i mellemtiden havde vi allesammen lært engelsk i skolen og glemt var krigen. Artiklen her er derfor arkiveret under ... Ja, kig selv efter for fanden!

Der skete simpelthen det, at james Bond gik ud af 1970'erne med en supersucces, betitlet Månerageren. Den var så ikke en supersucces, fordi det var en god film, nixen-bixen, den var en supersucces fordi den foregående film (Spjijonen der ... årh) havde været en god film. Det nummer havde producenterne også lavet i 1960'erne, da publikum væltede ind for at se Tssunderbåhrl, fordi forgængeren Goldfinger havde været god.

Erfaringen fortalte derfor producenten Albert Grøntsag, at den næste film ville blive en nedtur, fordi alle de skuffede "fans" ville blive hjemme og se "Tårnfuglene".

Så væk med alle de dyre smarte gadgets og gimmicks og goddav til en mere billig enkel historie, hvor Rådjer må klare sig med sin snilde (?) og de bare næver.

Handlingenredigér

Forhavehaar

"Hvis jeg ikke var bundet sammen med Rådjer, så var jeg den der var daffet!"

Jo, der er så denne hersens lille fiskerbåd der fisker en mine op, hvilket er en lillebitte smule uheldigt, for BOM siger det, og ned synker fiskerbåden. Men ved I hvad, det er slet ikke en fiskerbåd! Det er en spionskude fyld med kryptomaner og med en tophemmelig skrivemaskine ombord! En af dem, hvor der er en eller anden idiot, der har byttet om på tasterne for at lave sjov. Orv, mand! Spændende, ikke!

Og så begynder de allesammen at lede efter denne hersens skrivemaskine og der er en haj og nogle skurrrke, men heldigvis har Melina Havehår (kendt fra "Fint skal det være") en armbrøst, så det kan nok være hun får aflivet nogle sure rødder. Og hun har også sin helt egen jamesbond-bil, som er en 2CV, fordi det var meget billigere sjovere, end hvis nu det var en Lotus i Sprit, for sådan en sprænger jo bare i luften for et godt ord.

Fortopol

diddelidde-diddeli og diddeli-dididuuum!

Og Rådjer bliver nødt til at kysse med en skøjteløberske på 14 år og det er lidt ulækkert at kigge på, da Rådjer på dette tidspunkt kan dateres til 79 år efter kulstof14-metoden.

Heldigvis er sangeren Topol med som en skurrrk, der viser sig ikke at være en skurrrk alligevel, så han kan bryde ud i sang med den eneste sang han kender:

"If I were a rich skurk, diddelidde-diddeli og diddeli-dididuuum!"

~ Topol om Spille-skurrrk på en tagryg


Og straks udvikler filmen sig til en musical, hvor alle affyrer deres små pistoler på en lille fiskebåd til tonerne af "Kys hinanden", så ikke et sæde er tørt. Senere bliver Rådjer lidt sur, sikkert fordi han er blevet så gammel, så han sparker til en Mercedes, så den flyver ud over bjergskrænten med en skurk inden i. Så blev der vrøvl med skurkeskuespillerforbundet af 1864.

Columbo blander så også på et tidspunkt.

Det hele ender i fryd og gammen, da en papegøje laver lidt telefonlir med Margaret Thatcher og Rådjers stuntmand kysser Melina Havehår, fordi Rådjers tænder bliver ved med at trille ud.

Forsheena

Roy Orbison ringede i 1988 og ville have sin sang tilbage. Kort efter døde han i en mystisk 2CV-ulykke.

Musikkenredigér

Den blev skrevet af Bill Conti, der hedder sådan, fordi han har mere end een conto og sunget af en af tidens største håb i musikkens verden, lille bedårende Sheena Easton, der endda fik lov til at posere nøgen i filmens titelsekvens, hvorefter hun forsvandt og ikke er set siden.

Bill kunne dog ikke få noget til at rime på "Agent 007 - Strengt fortroligt" og "I only have ice for you" skulle bruges i en senere film, så han valgte at rime på "only" i "For your eyes only" i stedet for:

"Ovnly the lovnly - bambambam, bambi-dudam"

~ Sheena om Så tophæmmeli' det var! (norsk titel)


Resten af filmens musik skrev nærmest sig selv, da den ikke har ændret sig siden Fra Rusland med puuuuhtin.

For2cv

En ganske almindelig dag på motorvejen mod København

Gimmicksredigér

  • En mystisk skrivemaskine under vand
  • En gammel mine, der stadig duer
  • Rådjer Mårs nye gebis
  • Alle tiders billigste sjoveste jamesbondbil

Triviaredigér

  • I et forsøg på at vinde nogle af de frafaldne publikummer tilbage, slap man en due fri fra en bjergtop i scene 63. Håbet var så, at associationen til "Tårnfuglene" ville få folk til at vende tilbage til biffen i hobetal
  • Det er faktisk Rådjer Mår selv, der klatrer de sidste 4 cm op ad bjergvæggen i scenen med bjerget!
  • Da Rådjer efterhånden var godt oppe i årene, valgte Albert Grøntsag at fryse ham ned efter indspilningerne, så han kunne tøes op igen til næste film
  • Julian Glover, der spiller en af skurrrkene, var engang selv på tale til rollen som vor rejsende agent i dametrusser! Men han gad ikke barbere skægget af, så det....
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.