FANDOM


Fbmeu

Bogstavet N er som konsonant et logisk mærke til at stå imod to vokaler.

"Om jeg har været medlem? Det kan man da ikke forvente at jeg kan huske!"

~ Karin Riis-Jørgensen om partihopperi


Folkebevægelsen mod EU (måske bedre kendt under navnet "Folkebevægelsen mod Folkebevægelsen mod Folkebevægelsen mod EU") er formelt - og i teorien - en folkebevægelse der således mønstrer uanede horder af nationalistisk orienterede danskere i kampen mod EU's store, altomfavnende blå næver. I virkeligheden er det stort set Enhedslistens afd. for EU-affærer[1].

Eksistensberettigelseredigér

Dengang i 70'erne, da alle var langhårede og lugtede af slendrian og marxisme, mente mange, at det eneste rigtige var at ophæve landegrænserne[2], hæmme de etablerede partier[3] og forene alle folkeslag i en solidarisk enhed der kan fremme store kollektive landbrug, og en sikker omfordeling af økonomiske midler. Og derfor dannede man i 1972 denne bevægelse[4] for at forhindre landegrænserne blev ophævet-, at politikerne i Danmark fik mindre magt-, at alle europas folkeslag måtte forenes-, at store kollektive landbrug blev til noget- og at der finder en omfordeling af økonomiske midler sted[5].

Samtidig udtalte bevægelsens top i slutningen af 2014, at de faktisk er tilhængere af EU, men blot mener at det går for hurtigt med at føje skidtet sammen, til trods for at dette har været planen fra Dag 1[6].

Dvs. at:

  • Folkebevægelsen mod EU er modstander af det som medlemmerne ønsker.
  • Folkebevægelsen mod EU er tilhænger af det som bevægelsen kæmper mod.
  • ...også ser vi lige bort fra, at 62% af danskerne stemte på EU-venlige partier i 2014.

Kort sagt, har Folkebevægelsen mod EU altså ikke skyggen af en eksistensberettigelse, da de som oprigtigt hader EU jo blot kan stemme på Dansk Folkeparti som klarer sig voldsomt meget bedre til valgene. (Vælgerne skal blot have i baghovedet, at DF'erne - ja selv Morten Messerschmidt personligt - fra tid til anden stemmer FOR mere magt til EU, selvom de lover det modsatte.)[7]

Se ogsåredigér

Bevægelige Folkenoterredigér

  1. Ihvertfald frem til 2016, hvor Liste Ø pludselig opdagede, at de er store nok til at stille op som parti.
  2. For at sikre kærlighedens fri bevægelighed.
  3. For at sikre en politik der stod solidarisk med Sovjet Folket.
  4. Dengang under navnet "Folkebevægelsen mod dansk medlemskab af EF".
  5. Fun fact: Bevægelsens vælgere er faktisk de selvsamme hippier der står for det modsatte når de sidder til fællesmøde i Den Grå Hal.
  6. Citat fra Schumannerklæringen, 9. maj 1950: "...og de lande, der tilslutter sig, vil dette forslag realisere et første, reelt grundlag for en europæisk føderation..."
  7. Jøp - den er god nok!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.