FANDOM


"Vi må helt klart have en folkeafstemning om det her!"

~ Din mor om hvorvidt Paradise Hotel er performancekunst


Arb2

House of Lords i det britiske parlament[1]

Arb1

House of Lords i det britiske parlament efter at salen først blev raseret af arbejdsløse politikere og siden restaureret via crowdsourcing.[2] Stedet bruges i dag som læsesal og som papirflyver-testbane

En folkeafstemning er et demokratisk værktøj, som anvendes til at afgøre små og store spørgsmål i menneskehedens hverdage.[3] Fx afgøres det hver aften klokken 18, hvad Danmarks Nationalret skal være dén dag. Men også langt mere seriøse emner afgøres dagligt ved folkelige afstemninger.[4]

Hvem kan stemme?redigér

Alle, som er i stand til at tale,[5] trylle, læse og/eller[6] skrive,[7] kan også få lov til at stemme.[8]

Det historiske aspektredigér

Oldtidenredigér

I de gode gamle dage var folkeafstemninger en kompliceret proces, hvor alverden først skulle tælles,[9] og når man så mente, at man havde styr på, hvor mange individer, man havde med at gøre, så skulle man til at sortere alle de stemme-uegnede fra.[10] De tiloversblevne var så vælgerne, som fik lov til at vælge nogen til at bestemme over sig, med det klare forbehold, at de folkevalgte skulle favorisere vælgerne frem for alle andre. Ellers ville de såkaldte politikere ikke blive valgt ind igen næste gang.

Mellemtidenredigér

I mellemtiden[11] opstod Nem-ID og Facebook, som i løbet af ganske få år gjorde politikere og parlamenter overflødige, da det nogenlunde hurtigt gik op for pøbelen, at alle nu kunne være deres egne politikere.[12] Så folketing og parlamenter verden over blev afskaffet[13] og erstattet af interkratiet.

Det tekniske aspektredigér

Selv i et velfungerende interkrati kan der opstå uoverensstemmelser, hvor en folkeafstemning ikke er nok til at bilægge uenighederne. Af samme grund er HubbleBubble[14] rumteleskopet fast indstillet på dværgplaneten Plutos to måner, Nix og Hydra, hvis uforudsigelige rotationer udgør en ækvivalent til Schrödingers Kat, og således kan denne tilfældighedsgeneratorfuldstændig vilkårlig vis afgøre uenigheder og andre tvister.


Afstemte folkenoterredigér

 1. Yes, netop, det sjove hus ved Themsen med Big Ben
 2. der er evensong hver aften klokken 17 med små, katolske messedrenge
 3. Ja, jul og andre højtider er selvfølgelig også med i denne algoritme
 4. her kan vi nævne Kongehusets popularitetstal, den højest tilladte hastighedlandevejene, gratis øl til alle og Danmarks tilbagevenden til guld-standarden, som nogle af de hyppigst forekommende
 5. bare sådan at man nogenlunde kan forstå det (så lad være med at være alt for beruset, hvis du skal deltage i en folkeafstemning)
 6. ja, bare trykke en knap, dybest set
 7. samt at give en fornuftig forklaring Det Ontologiske Gudsbevis
 8. via internettet og et login med deres retinaprofil
 9. de skulle gøres i mandtal, kaldte man det
 10. kvinder, børn, kæledyr, slaver, husdyr, svigermor, bøsser, superhelte og fremmede
 11. fra 1453 til 2123
 12. En morsom fodnote i denne sammenhæng er, at det allerede i forvejen via nogle sære biprodukter af Spilteori var blevet sandsynliggjort, at en "hive consciousness" hos en kollektiv, folkelig bevidsthed altid vil træffe bedre beslutninger end selv et nok så kompetent individ (og dét med otte decimalers sikkerhed)
 13. som det unødvendige, fordyrende og sårbare mellemled, de faktisk var blevet til
 14. 6. generation
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.