Spademanns Leksikon

Thomas Gravesen på hjemmebane.

Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Fodbold.

"Tsamina mina zangalewa"

~ Shakira om hendes mening om fodbold


Fodbold er et spil for rigmænd (hovedsageligt russere). Mange folk ønsker sig rige, og simulerer derfor en nærmest religiøs interesse for fodbold, der jo faktisk er verdens navle. Faktisk har fodbold en så ophøjet gudestatus, at det tages som en selvfølge at det drejer sig om fodbold, når en biografisk artikel på Wikipedia omtaler en person, som en fantastisk spiller. Kun i artiklen om Porno Lasse drejer det sig slet ikke om sport.

Historie[]

Fodbold i de gode gamle dage var lettere primitivt. Det skete oftere end det skulle, at de gamle vikinger tog hovederne af deres ofre og begyndte at spille med dem. Da vikingetiden lige så stille var ved at være ovre, valgte man at skifte boldtype. Man begyndte at bruge komaver, som før hen var blevet brugt til at opbevare dværge i. Derfor var der også en uudholdelig stank over det hele.

Før i tiden[]

I 1990'erne blev fodbold spillet af hårdtarbejdene idrætsfolk, der ikke bekymrede sig om pengene, men bare kunne lide at spille fodbold. Selvom de naturligvis ikke sagde nej tak til penge! Men det blev heldigvis hurtigt ændret, takket være pionere som David Beckham. Han beviste at man som fodboldspiller, kun behøver at bevise sit værd én eller to gange hvert femte år, og at man så ellers kan leve af at lave reklamer for pastasovs, cola og andre fjollede ting. Hvis man hedder Ludvig er man grim og dårlig til fodbold!!!

Spillet[]

Taktikken i fodbold er ganske simpel.

Fodbold går ud på at købe så mange fodboldklubber som muligt, og derefter snyde de andre modstandere for så mange værdifulde ting som overhovedet muligt. Sejr kan opnås ved hjælp af en række midler, f.eks. skattesvig, afpresning, trusler og vold. Dog er det vigtigt at holde disse midler skjult for offentligheden, da man ikke vil tiltrække den lavere middelklasses opmærksomhed, da de bare sladrer til Ekstra Bladet. Et ganske godt eksempel, kan som altid opleves i Italien, hvor mindst en russer og et dusin italienere, er blevet taget for at have involveret de lokale pizzabude i forsøget på at true en modstander til at overdrage en snes falafler, denne havde hugget fra sin mor. De implicerede mandlige individer blev straffet prompte, og idømt et års samfundstjeneste hos den lokale ostefyrste, mens de kvindelige implicerede ligeledes blev idømt et års samfundstjeneste - hos Silvio Berlusconi.

Regler[]

Person som er røget i offside-fælden.

For at spille fodbold, er det meget vigtigt at kunne fodboldloven. Kan du f.eks. ikke sige din trosbekendelse, vil du ikke blive lukket ind på banen af kampes dommeren. Men når man så har terpet denne tilstrækkelig nok gange til at kunne huske den, må man gerne komme ind og spille med sine venner. Jo lavere rækker man spiller, desto mere anarki hersker der på en fodboldrække. Serie 5 er det tætteste du kommer verdens ende, mens fra serie 2 og op efter, så hersker der en række regler - eftersom dommerne herfra som regel ikke er bagstive eller har været på indbrud natten før.

  • Fair play - En regel som blev accepteret i 2009, men som opløses engang i 2015 grundet korruption og inflation fra betting-selskaberne. Reglen går ud på, at man skal give hånd til modstanderne, inden kampen fløjtes i gang.
  • Offside - En regel som hele tiden bliver ændret. Enkelte linjevogtere glemmer engang imellem at offside-reglen eksisterer, hvilket skaber en del tumult.
  • Bølgen - En regel som heldigvis er uaktuel meget meget sjældent. Men er man så uheldig at opleve dette fænomen, så skal man deltage, for at undgå problemer med fodboldkampens kommentatorer og iagttagere.

fodbold var oprindeligt en sport for kvinder (rigtigt).

Fodboldklubber[]

Fodboldklubber er organisationer købt af rigmænd. Disse organisationer støtter op om rigmanden, og spreder hans budskab om fred og fordragelighed rundt om i landet. Findes der andre rigmænds organisationer i området, vil der naturligvis kunne opstå konflikter. De bliver dog hurtigt løst, ved hjælp af plat eller krone.

Dette er Spademanns fodbold-oversigt over alle fodboldklubber i hele verden, som naturligvis også indeholder rigmandsklubben over dem alle: Fremad Amager.

Fodboldkampe[]

Cheerleaders - hvad skal vi dog bruge dem til?

Fodboldkampe foregår ved at proppe en masse hooligans ind på et alt for lille område (kaldet et stadion), hvor de rivaliserende organisationers soldater står på hver sin side af stadionet, og sparker hårde læderkugler efter hinanden, i et forsøg på at ramme modstandernes skridt-regioner. Hvis tingene går rigtigt hårdt for sig, kan der også bliver involveret angrebsmetoder som taklinger og los over skinneben.

Omdømme[]

Fodbold har i mange år været et hadet spil. Faktisk så hadet, at det i 2006 kom i Guinness World Records for at være det mest hadede spil nogensinde.

Kendte fodboldspillere[]

Se også[]