FANDOM


Flemming-leth

Flemming Leth viser seerne hvordan man stjæler brænde fra naboen.

Skandinaviens ældste og mest elskede gør-det-dog-selv-mand. Han blev født under en uheldig stjerne i 1912, hvilket giver ham en placering som nr. 3 på alderspræsident-listen i regionen Schweiz. Flemming Leth er bl.a. kendt for at være et rigtigt mandfolk, der både kan noget med sine hænder, og samtidig være praktisk. Og så er han naturligvis kendt for at have værktøjet i orden!


Det var IKKE leth! redigér

Det er et velkendt faktum at Flemming Leth ikke havde nogen nem opvækst. Han havde mange skænderier med sine ældre brødre, Thoi Leth og Bill Leth, og blev desuden meldt ud af det moderne samfund folkeskolen allerede i fjerde klasse, fordi han alt for ofte afbrød undervisningen ved at høvle bordene, forsøge at ombygge sin stol eller give tavlen en grundig overfladebehandling midt i regnetimerne. Derudover dumpede han sløjd-eksamen, fordi han kom til at bygge en boomerang der fløj i den modsatte retning end den vej man kastede den. Herefter skøjtede han gennem tilværelsen, bl.a. som lirekassemand, og har siden avanceret sig til spillemand, flyttemand, legomand, og en masse andet. Han brugte desuden en del år på at øve sig i vikinge-lotto, hvor han nåede høj status blandt eliten.

Men så... redigér

Flemming gik på pension efter en våd Skt. Hans aften i 1983, og startede kort efter på sit bijob som vært på tv-programmet ”Det’ Leth” hvor han prydede hele landets tv-skærme med sit rynkede ansigt og sine mange redskaber. I programmet kunne man følge Flemming Leth og hans udstoppede hund, som gav råd og fif til hvordan man fx kunne sammensætte en brintbombe, blot ved hjælp af en tube lim, en lynlås, et fuglehus og en skål matador-mix.

Samtidig modtog han ofte klager spørgsmål fra seerne, der søgte råd til hvordan man bedst muligt kunne fjerne de mystiske pletter på lagenet, smøre sig ind i svinefedt uden hjælp fra ægtefællen eller skjule en rævesaks foran svigermors dør. Udsendelserne blev hurtigt en kolossal succes, og blev sendt livestream hver fredag i den bedste sendetid, fra Leth’s egen kælder inde på Nørrebro. Programmet "Det' Leth" har været en stor inspirationskilde til den talentfulde danske rapper MagerMayns debutalbum, "Fisse, Stoffer, Skruetrækker". De to verdensmænd mødte hinanden i Vietnam, mens Flemming Leth var i fuld gang med at opfinde den i dag yderst populære Lethmælk. Arla nægter at offentliggøre hvilken hemmelig hvid ingrediens der skabte den stor succes. En anonym talsmand (Jette Nymer) for Arla udtaler dog at "det kører med klatten..".

I 2001 blev DR desværre nødt til at afbryde programmet, da Flemming Leth kom for langt ud i sit misbrug af rå linolie. Siden hen er han, iført sit lamakostume, blevet svær at genkende, og er kun ganske få gange, blevet spottet på diverse swingerklubber, men det er en helt anden historie...

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.