FANDOM


Flp

Denne flaskepost er sendt fra den 40-årige kong Frederik 4. til den kun 18-årige Anna Sofie ReventlowClausholm. Kongen beskriver et mareridt, hvor han har set svenske soldater gå i land ved Humlebæk


En flaskepost er en antik måde at fremsende post .

Post-historikredigér

Udbredelsen af denne type post var specielt fremherskende i tiden før konvoluttens tilblivelse. Det praktiske ved denne type post er, at flaskeposten beskytter indholdet imod vand og parasitter. Dog synes størstedelen af den fremsendte post at være overplettet af kaffe og brunsviger.

Fordele og Ulemperredigér

En flaskepost er en praktisk måde at skille sig af med sine tomme flasker, og kontakte de slægtninge, man ønsker at inddrage i ens midlertidige tilstand. Ulempen er dog den meget lange leveringstid. Leveringen varetages af Post Danmark, der til den dag i dag er for dovne til at ringe på din dørklokke, for at aflevere din pakke.

Flaskepost er igennem 1900-tallet blevet ulovliggjort i Danmark. Dette skyldes delvist nedskæringer i postvæsenet. De havde hverken tid eller penge til at betale lønnen for de indsatte ansatte, der hver dag skulle stå og pante flasker.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.