lille kan en fløjte være.
Her et billede af en blokfløjte

"Bare rolig, min snut. Jeg fløjter kun efter flotte piger...[1] Dem med kæmpe-patter!"

~ Oscar Wilde om [2]hende den lækre fra parallelklassen


Fløjten er et instrument, som ingen gider bruge. Nogle få og kedelige mennesker bruger dette instrument som deres eneste ven, hvilket selvfølgelig er meget sørgeligt, men sådan er det. Når man puster i dette instrument, siger det sjove lyde, som du næsten kan lave bedre ved at fløjte, som så mange gør, når de keder sig. En fløjte kommer i fire versioner; Blokfløjten, tværfløjten, munden[3] og i visse tilfælde bananen.

Ordet fløjte stammer fra det oldgamle ord: Hipskimmidip, som på islandsk betyder; "ting man puster i, som der kommer sjove lyde ud af". I dag bruges ordet som et skældsord imod kommunale ansatte.

Fodboldfløjten[redigér | redigér wikikode]

Denne mand hader lyden af en fløjte... Bare fordi man tager med hænder helt oppe ved midterlinien

30px-Cquote1 svg.png Piiiiffffft! Offside! 30px-Cquote2 svg.png
Serie 5 dommer, inden han får et par på hovedet


Fløjten er også samtidig det instrument en dommer bruger når han har lyst til at underholde de hårdtarbejdende fodboldspillere, der ønsker at tilføre spillet noget ekstra nerve og gejst. I denne højteknologiske tidsalder render han stadig rundt med dette artifarkt fra fortiden - en P-formet metaldåse med en ært og et lydhul - når et tågehorn eller en strømpistol havde været mere tidssvarende. Faktisk er der ikke særlig mange som kan lide lyden af den fløjte, eftersom der altid er nogen som buuh'er når den bliver brugt[4]

Historik[redigér | redigér wikikode]

En jysk pige ved navn Løjte (bedre kendt som Sprøjte-Løjte)var opfinderen til dette (knapt så) herlige musikinstrument. Løjte havde nogle orale behov, som hun dækkede ved at stikke en flute i munden, og lave et hul i midten med tungen. Hun pustede varsomt, og fluten sagde en underlig lyd.

Hendes mor og far trådte ind af døren, hvorved moderen udbråd: "Neeeeeij! Hvad laver du med mit flute, Løjte?". Løjte krympede, og faderen, der stammede voldsomt, tilføjede: " f.. f.. f.. Løjte" (I forsøg på at sige "Flute, Løjte?") Ordet fløte blev herved opfundet. Og Løjte blev resten af sit liv mobbet, ikke kun pga. fluten, men også en anden historie som forklarer øgenavnet Sprøjte-Løjte.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. I dag, fredag 30. november 1900, døde Oscar Wilde
  2. En kendt, nu afdød, homoseksuel forfatter, som var til mænd og pikke og balder og læder og den slags
  3. Som bl.a. er praktisk at anvende, når du spillerkødfløjten
  4. Undtagen når dommeren fløjter en kamp i gang
  5. Den der læser det her er en idiot...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.