FANDOM


Remote2

Her ses en lykkelig familie med far, mor, børn og fjernbetjening.

En fjernbetjening er en ting, der kan betjene noget fra en (mere eller mindre) fjern afstand.


Problematikker omkring fjernbetjening redigér

Fjernbetjeningen symboliserer racen menneskets dovenskab.
Fx er den gennemsnitlige dansker slet ikke i stand til at rejse sig op fra sofaen og skifte kanal på fjernsynet. Dette kan i nogen grad skyldes den store mængde svamp der vokser mellem mennesket og sofaen. Denne svamp fungerer som en støvsuger, den suger simpelthen så meget at mennesket ikke er i stand til at rejse sig op. Hvis vi sammenligner Danmark med USA, vil vi finde at svampen kun er et lille problem i Danmark.


Historieredigér

En inuit gik alene rundt på isen. Han havde aldrig hørt om svampen, for på Grønland er der for koldt for denne svamp. Han havde hørt at det var et stort problem i dele af Europa og i hele USA. Han besluttede sig for at gøre noget. At flytte alle svampe til fældende til Grønland lød en smule dyrt, så der måtte andre midler i brug. Han rejste (i sin kajak) til Røde Rusland, her fandt han at de allerede havde løst problemet. Et lille sort dims kunne vedhjælp af et lille tryk skifte kanal på TV'et.
Så han stjal dimsen, og solgte den til hele verden. I dag kaldes han for julemanden og er socialt accepteret som ingen grønlænder nogensinde har været det.


Almindeligt brugredigér

En fjernbetjening bruges for det meste til fjernsyn. Der bliver også lavet fjernbetjeninger til alle mulige fjernsyns-relaterede ting, så som DVD-afspillere og digitale dekodere, men de begynder langsomt at blive bygget ind i fjernsynene og derfor også fjernbetjeningerne. Der ekstisterer også musikanlæg med fjernbetjeninger. Fjernbetjeningerne virker dog ikke, hvis det er købt brugt.

Knapperredigér

Remote

Åh fjernbetjening, den ypperste form for ultimativ magt. HVIS JEG ELLERS KUNNE HUSKE, HVAD ALLE DE LORTEKNAPPER GØR!!!

Obligatoriskeredigér

En fjernbetjening indeholder den nødvendige sluk-knap. Den er også i nyere tid begyndt at fungere som en tænd-knap, men de fleste foretrækker stadigvæk at bruge 0-9-knapperne, så den tænder lige på den kanal, de vil se. Ellers er der en lydstyrke-knap, både til at skrue op og ned. Der kan også nævnes en tekst-tv-knap. Ikke uden vigtighed er søg-knappen dog, ellers ville man aldrig kunne finde nogle kanaler.

Menu-knapperredigér

Der findes muligvis også en menu. Den kan omfatte de funktioner, hvor man kan prøve at gøre skærmbilledet finere, eller helt underligt, f.eks. alternative farve-forhold, udsmattede former og om skærmen er helt lys eller mørk. Man kan også bruge tunings-indstillingerne til at ødelægge billedet. Der er muligvis også nogle lyd-indstillinger f.eks. en equalizer, som du kan vandalisere tv-nydelsen med. Der er også de mere praktiske indstillinger som sprog og højde-bredde-forhold. Det ved fjernsynet nemlig ikke selv.

Andreredigér

Der er også en knap til at vise, hvilken kanal du er på lige nu. Også en knap til at gå tilbage til den kanal du så før og en knap, der lader dig vælge et kanalnummer med 2 eller 3 cifre, hvis du har råd til så meget.


Universal fjernbetjening (UIR) redigér

Man skulle umiddelbart tro at det var fjernbetjeninger som også kunne bruges på planeten Zyklon-B og Bimsehans, men det er bare løsningen når hele ens seng flyder med fjernbetjeninger - det ultimative scepter, symbolet på magt - fjernbetjeningen til alle elektroniske installationer på samme tid.

Dvs. at når man har sat DVD'en til at køre i dobbelt tempo, fjernet farverne på fjernsynet, skruet op for bassen på Bang & Olufsen, hævet elevationssengen, fået konen/koen til at lave kaffe er der tilbage en vigtig knap - slukknappen.[1]

Strategier til indstilling af UIR redigér

Når man skal indstille en UIR lader man ikke bare tingesten ligge og flyde og så connecter den automatisk.
Man har overvejet at bruge Bluetooth eller Facebook hvor man ansøger om at blive ven med sit eget fjernsyn. Indtil da er det en yderst omstændelig proces, hvis man ikke kan finde sin dims i kodelisten fordi man har købt et koreansk DVD-kopimærke.

  • Normal strategi

Man lader tingesten genemspille samtlige kodenumre mens man selv trykker kontinuerligt på én eller anden tast. Når så fjernsynet (eller hvad det nu er) reagerer trykker man på en OK-knap. Ca. 93% af gangene mislykkes denne manøvre og man har brugt umanerlig meget tid på ingenting. Hvis man ganger det med de seks-syv tingester man skal have kodet ind tager det mindst 37-38 timer at få lortet til at fungere.

  • Alt. strategi 1

Man kaster UIR hårdt ned i gulvet og håber at alle brikkerne falder på plads i første kast. Man gentager dette hvis ikke det lykkes i første omgang. Inden der er gået 37 timer virker lortet eller også kommer det aldrig til at virke.

  • Alt. strategi 2

Man putter UIR'en i mikrobølgeovnen (Fuld effekt i 5 min.)

  • Alt. Strategi 3

Man bruger vaskemaskinen (kulørtvask 60 gr. - ingen vaske- eller skyllemiddel)

  • Alt. Strategi 4

Man gør det man skulle have gjort fra starten. Finder en pubertetsramt unge og siger:Hvis du fikser den for far, så får du et kørekort når du bliver 18[2] - og vupti! Så kører det....Fantatiske egenskaberredigér

  • En fjernbetjening kan få samlet familien, enten til en eftersøgning eller skænderi.
  • En fjernbetjening er det eneste stykke elektronik, hvis batterilevetid kan være uendelig.


Fodnoter redigér

  1. Der arbejdes stadig på modeller der også kan slukke for konen, men hvorfor skulle man det når det tager så lang tid at varme hende op
  2. Version 3.0 skulle også være forberedt til at styre unger med abnormt materielt forbrug og anløben adfærd
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.