FANDOM


Finansiering er det du mangler, hver eneste gang du skal foretage dig noget meningsfuldt.

Finansiering1

Finansiering drejer sig mest om penge. Eller rettere: Ikke at have de penge man gerne vil bruge.

30px-Cquote1 svg Ieg maa reice, men hvortil kjommer een uden Kongens Mønt? 30px-Cquote2 svg
H.C. Andersen om udsigten til at skulle bumse den gennem Europa


Finansieringens historieredigér

Bankraad

Bankrådgiveren hjælper dig ikke med din finansiering. Denne rådgiver fra Roskilde Bank er i gang med at sælge aktier i banken til en kunde.

Finansiering er en generel betegnelse for optagelsen af gæld. Dermed kan man sige, at siden Adam & Eva, er der sket en eller anden form for ophobning optagelse af gæld, og dermed er der sket en finansiering af alt fra æbler til havenisser. Edens have var således groft underfinansieret, hvilket ledte til den første fogedforretning i datiden.

Siden har gæld, finansiering (og fogedudsættelser) været en konstans, der har hjemsøgt de internationale valuta- og finansieringsmarkeder.

Gennem tiderne har det været en absolut nødvendighed, at almenheden kunne låne alt hvad remmer og tøj kunne holde. Sammen med indførelsen af "plusordet", har man gradvist fået udfaset "massiv ophobning af gæld uden hæftelse", og har i stedet fået indført "finansiering af spændende projekter".

I 1930'erne og igen i 1980'erne var det nærmest umuligt at få finansieret noget som helst. Husene var alle på tvang, men renten var tilsvarende på 30%, rentefradraget på 0% og efter 1970'ernes overfinansieringforbrug, stod Danmark i stampe.
Ingen ville finansiere noget = ingen kunne købe noget = ingen kunne tjene noget = ingen kunne spare noget op = ingen kunne finansiere noget.
Og sådan var det bare!

I nul-nullerne fik finansieringen en helt ny opblomstringsperiode. Frem af sprækkerne mellem de tidligere års krise, piblede der ejendomsinvestorer. Ud ad fængslerne kom de sidste bedragere, der ellers havde fået så langvarige straffe i 1990'erne. Alle var de klar til at investere. Men investeringer kræver finansiering! Derfor kom der gang i hjulene igen.

Pludselig havde alle og enhver adgang til at få overbelånt finansieret selv de mest umulige projekter. Om det var et hus til 3.500.000 i Udkantsdanmark, som Låsby Svendsen havde haft stående til nedrivning i de sidste 10 år, eller om det var et omfattende ejendomsprojekt med 400 lejligheder på en giftgrund på Harboøre Tange - så var finansieringen inden for rækkevidde.
Lige op til vedtagelsen af Finanskrisen, var der enighed blandt alle, om at alt kunne og måtte finansieres!

Finansieringens konsekvenserredigér

"Aktion skaber reaktion" - en så gennemgående sentens i finansieringens komplicerede verden. Har man pengene, så er det ikke altid ensbetydende med at man er på sikker grund. Der skal kontinuert foretages en masse, for at sikre din finansiering og at den altid er til stede! Ellers får det konsekvenser!!

30px-Cquote1 svg It's all about the money. It's all about the dum-da-deleddely-dum 30px-Cquote2 svg
Meya om finansiering


Konsekvenserne ved at have finansieringenredigér

Når du står og skal i gang med noget, så er det selvfølgelig - som udgangspunkt - bedst at have finansieringen på plads.

Alternativet til at mangle finansieringen, er at have så tilpas mange projekter finansieret, at det er umuligt for banken at sige nej til dig, simpelthen fordi de dermed er bange for at miste deres udeståender ved dine øvrige engagementer. Den primære vej til øget finansiering er således at du i forvejen har fået optaget så mange lån, at banken ikke længere nænner at sige nej til dig.
Kilden til sikker finansiering er derfor ikke, at du har en god idé eller en forretningsmodel som måske holder. Kilden er at du er den første sindssyge fantast dynamiske iværksætter, der træder ind ad døren i det samme sekund hvor der er kommet en ny bankrådgiver, og hvor direktøren samtidig vil introducere sin seneste aktieemission.

Konsekvenserne ved at have finansieringen er derfor ofte, at du har behov for yderligere finansiering. Konsekvenserne ved behovet for yderligere finansiering, er at visse banker har måtte lukke, men det er selvfølgelig primært Finanskrisens skyld, og kan dermed ingenlunde relateres til nogen individers adfærd eller beslutninger!

Konsekvenserne ved ikke at have finansieringenredigér

Desværre er finansiering et tveægget sværd:

  • Hvis du ikke har den, og du ikke kan få den, så kan du ikke købe det du så brændende ønsker dig.
  • Hvis du har den, så skal den periodisk refinansieres, og så kan du ikke altid købe det, du så brændende ønsker dig.

Når du har kørt showet længe nok, så havner du enten i fængsel eller i "Luksusfælden". Det sidste tilsikrer dig i det mindste en eller anden form for berømmelse, hvorimod det første vil tilsikre dig et højt niveau af anonymitet, selv om at du personligt har kostet hver eneste borger i Roskilde ca. 40.000,-. Sådan er livet så forunderligt!

Finansieringens påvirkning af digredigér

CitroenBerlingo

Gu' har du brug for finansiering. Hvordan skulle du ellers kunne destruere berige dit liv med en Berlingo?

Ja - hvad betyder alt det her så for dig? Hvis du alligevel har tænkt dig at leve et liv i et telt i skoven, har du så overhovedet behov for at få finansieret noget som helst? Vel har du det!

Når du er 18[1], har du behov for at få finansieret din Citroën Saxo - med effektpotte, kamæleonlak og påklistret solafskærmning på ruderne. Når du er 18[2], har du behov for at få finansieret din rejse til Calella, og efterfølgende at få finansieret en diskret behandling for de hjembragte kønssygdomme.

I begge tilfælde er dine forældres kontante beholdning sandsynligvis opbrugt af det forhold, at du har været en umulig, snotforkælet unge, der udelukkende ville gå i skole med en Gucci taske, og at dine forældre således har glædet sig helt vildt, til at du endelig ville forlade hjemmet, og i stedet tjene dine egne skillinger. Du har med andre ord begrænset mulighed for at få drømmen opfyldt, om det gode der ellers skulle redde resten af dit liv, og tilsikre dig uendelig ophøjet status blandt venner og bekendte,

Når du er 18, er du heldigvis gammel nok til selv at optage lån, og dermed at få finansieret dine drømme. En samtale - en underskrift - og så er du sikret at du lever i Himlen. Det med at pengene skal betales tilbage, er i denne sammenhæng flintrende ligegyldigt!

Senere i livet, når du har sat hele din verden over styr ved massiv overbelåning, og efter at du har deltaget i "Luksusfælden", og efter at du har måttet flygte ud i skoven, for at undgå at skulle få refinansieret din gæld hos den lokale rocker, så drømmer du stadig om at leve et normalt liv. Et liv med et telt i skoven, dårlige manérer, dårlig ånde, dårlige fremtidsudsigter og dårlig smag blot en Citroën Berlingo til at køre i.
Her vender finansieringsspiralen tilbage. Du må ind og låne flere penge!

Behovet for finansiering slipper dig aldig!


Finansieringens påvirkning af resten af verdenredigér

Hele verden er viklet ind i et sandt virvar af finansiering og refinansiering. Alle skylder alle penge, og dem som ikke skylder penge til eksempelvis Frankrig, holder alligevel liv i landets samfund, ved at finansiere deres landbrugsstøtte, hvorved prisen på majs stiger uforholdsmæssigt meget.
Finansiering er således en evig kilde til udveksling af alt fra korruption til majs, men er samtidig årsagen til at vi i dag kan forhandle i månedsvis om enkelstaters økonomiske overlevelse.

Hvis du bor i Grækenland, Irland, Italien, Portugal eller Spanien, så er det ikke værd at interessere sig for at få finansieret noget som helst. Hele lortet bliver alligevel hentet af fogeden en af dagene.

Se ogsåredigér

Hvis du savner yderligere information, kan du altid søge hjælp hos Spademanns. Følgende guider kan anbefales (i nævnte rækkefølge):

  1. Spademanns guide til stresshåndtering
  2. Spademanns guide til bankrøveri.
  3. Spademanns guide til at skyde skylden på andre.
  4. Spademanns guide til Selvmord.

Ting med småt om finansiering[3]redigér

  1. Og er dreng, selvfølgelig
  2. Og er pige selvfølgelig.
  3. Husk altid at læse det med småt ved finansiering. Altid!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.