FANDOM


Filøjser

En filøjser kan ikke undvære sin folkedans

Filøjseren er et meget alsidigt dyr. Mange filøjsere bor blandt mennesker, men enkelte har besluttet sig for at blive mindre, og bo i kolonier af svampe[1]

Filøjserens navn på latin er Stupido Stupidum, hvor mange underracerklasser arter har et navn på latin, der bliver sat ind på Stupidums plads.

Levestederredigér

Som nævnt ovenfor kan filøjsere findes de flestte steder. Steder hvor den største procentdel af indbyggerne er filøjsere er:

Bornholmredigér

Bornhomer-filøjserne er meget gode til at klatre og (af en eller anden grund) at jodle. De fleste filøjsere bor i Gudhjem, som de benytter som hovedstad, da byen representerer at det virkelig er gået ned af bakke for bornholmske filøjsere på det sidste. De ønsker at høre til svenskerne, hvilket de udtrykker gennem deres sære sprog. ca. 99,999999999999999999999% af Bornholmerme er filøjsere. Navnet er på latin Stupido Schjovlingua.

Frankrigredigér

De franske filøjsere er nogle pudsige små bæster. De har for vane at spise frøer, se oliebore-platformer for deres varemærke (og stille dem i deres hovedstad), samt at danne republikker. Mangt en franskmand har problemer med filøjsere, og man er gået så vidt at udvikle fælder, hvor de får deres frøer, og derefter bliver giftet væk med deres artsfæller på steder som Schakenborg[2] og Amalienborg[3]. De kan desuden også godt lide rudolf[4]. Navnet er på Latin Stupido Republikkus

Amalienborgredigér

Her bor de mest fremtrædende filøjsere i Danmark. Bl.a. Rudolf, Margrethe Gultand og Baltazar. Slottet selv bliver bevogtet af en masse filøjsere med højt hår (mænd kaldes Fætter BR, kvinder Marge Simpson). Latinsk navn: Stupido Royalus

Christiansborgredigér

Alle, og jeg gentager ALLE på christiansborg er filøjsere. Denne type er meget farlig, hvilket er grunden til at man ofte undgår dem på gaden, eller overdynger dem med maling, som sandsynligvis er giftigt for dem. Desuden laver de ofte bommerter, som man straks kan se på forsiden af aviser lavet af andre filøjsere. De hedder på Latin Stupido Inkompetentis.

Avisredaktionerredigér

Paparazzi, Stupido Idiotum Irritaturalis Privatspolerium på latin, er en meget farlig filøjser. Den skal holdes på lang afstand. Man har prøvet af holde dem i zoologiske haver, men det lader til at Paparazzi-filøjseren har evner til at komme ind hvor som helst - så de kunne komme ud af deres meget små plexiglasbure i Ålborg Zoo - og lukke berømte orangutanger ud af deres bure. Hvis man møder en paparazzi skal man stå helt stille, og opdager den en skal man straks brænde alle former for dagbøger, tegnebøger, optegnelser identifikattionsbeviser ALT. Ellers er man så godt som grillet.

Storbritannienredigér

Også kendt som kriminalromanforfatter. Stupido Hoejihattum Skriverommordium. Denne art fandtes tidligere kun i England, men underarter har forvildet sig ud i de mærkeligste steder, som f. eks. USA, Skandinavien og Pia Kjærdsgaards hemmelige torturkammer. Af berømte Engelske filøjsere kan nævnes Arthur Kanongøjl, som opfandt den kendte detektiv og ejendomsmægler Hårlok Homes, og Agatha Christie, som opfandt den kendte ældre kvindelige stodder, Misse Marbles, og den belgiske sagnkæmpe og grøntsagssort Herkules Porre.

  1. Bør ikke forveksles med smølfer
  2. Prinsesse Marie
  3. Prins Herik
  4. se fodnote 3
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.