FANDOM


FC Vestsjælland
FC Vestsjælland logo
Fulde navn Football Club Westzealand
Grundlagt 2008
Stadion Slagelse Superdome
Kapacitet 10.000[1]
Formand Onkel Knut
Cheftræner Ove P
Liga Superligaen[2]
Hjemmeside www.slagelse.dk
Hjemmedragt Hjemmeklud


30px-Cquote1 svg Altid på hjørne! Vi scorer altid på hjørne! 30px-Cquote2 svg
Slagsangen i FCV


FC Vestsjælland (forkortet: FCVe) er en den første danske fodboldklub, som er bygget op om resterne af et tidligere homoseksuelt håndboldhold. Klubben gemmer sig i en lejlighed på 3. sal i Slagelse midtby, hvor de styrer begivenhederne på grønsværen med hård hånd.

I sæsonen 2012/2013 spillede FC Vestsjælland i den danske 1. division med begrænset succes. Alligevel lykkedes det klubben af rykke op i superligaen på baggrund af en solid defensiv krydret med ingen offensive lækkerier.

Historieredigér

Eventyret blev grundlagt i 2008, da en rig onkel kom med en pose penge og sagde de famøse ord: "her har I 2 milliarder. Skaf mig et superligahold. NU!". Efter grundig undersøgelse af de mange penge besluttede den vestsjællandske ledelse, at de ville sige "ja tak" til forslaget fra rigmanden[3]. Efter nogle udskiftninger, og investeringer i vaskemaskiner m.m. til det gamle klubhus, gik projektet langsomt - men sikkert - fremad.

Som årene i divisionerne gik, blev "De Røde Vikinger" fra Trelleborg større og større. Trænere og spillere blev jævnligt udskiftet, til fordel for dyrere og flottere spillere som gik i bad mere end 3-4 gange om ugen. Også den lokale presse fik mere og mere interesse for disse flotte unge mænd, og da man tegnede en milliardkontrakt med tøjfirmaet FUBU, til design af spillertrøjer, steg popularitetten yderligere enormt.

Oprykningen til superligaen for første gangredigér

I 2013 - hele ét år før planlagt - rykkede Regionens Hold så endelig op i superligaen. Det skete efter en sæson, hvor de havde ikke færre end otte 1-0 sejre. En sejr, er som bekendt en sejr. Og en sejr på mere end ét mål er enten blær eller spildt arbejde. Sæsonens største nederlag kom i Viborg hvor man lukkede 7 mål ind. Sæsonens største sejr kom mod konkurslukkede FC Fyn på flotte 3-0. Hverken Vejle Boldklub eller Lyngby BK kunne følge med slagelseanerne i kapløbet, og derfor kunne FC Vestsjælland vende tilbage i superligaen, hvor de også var engang i 1970'erne[4].

Fansredigér

"Red Vikings" på en away til Holbæk
Nordvest FC - FC Vestsjælland

Nordvest FC - FC Vestsjælland

Tilhængerne af FC Vestsjælland kalder dem selv for "Red Vikings". De er typisk pensionister og kan spottes på den røde FCV-cap med et FCV-logo i midten. Ellers har de et rødt "FC Vestsjælland"-halstørklæde på og klapper i takt, når FC Vestsjælland er ved at sparke hjørnespark.

Stadionredigér

Slagelse Stadion er landets 5. største og samtidig Sjællands største. Til forårsåbningen 2013 mod Brønshøj Boldklub stod en ny tribune klar, hvor der var ægte klapsæder. Man har sågar været så smart, at placere udskiftningsboksene lige foran de nederste rækker, således at række 1-4 er ubrugelige[5]. Der var også engang sæder på Slagelse Stadions udebaneafsnit, men dem fjernede FCK's ultraz med romerlys og rodalon.

Fodboldnoterredigér

  1. + 30.000 som kan gemme sig i buskene rundt omkring stadion.
  2. Så længe det varer...
  3. Selvom flere bestyrelsesmedlemmer udtrykte foragt, da de hellere bare ville spille i bunden af 2. division.
  4. A'hva?! Du har jo sagt de først blev oprettet i 2008! Ja, det er korrekt. Men nu eksisterede der faktisk fodbold i Slagelse FØR 2008 (tro det eller ej).
  5. Ingen kvaler, Slagelse Kommune betaler.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.