Spademanns Leksikon
Bilka FC
F.C.K.PNG
Fulde navn Football Club København
Grundlagt 1879 1992
Stadion PARKEN
Kapacitet 120.000
(dog 134.000 til en Take That koncert)
Formand Don Ø PS&E.
Cheftræner Ståle Solparken
Liga Superligaen
2011 "Vi ligger nr. 1"
Hjemmeside www.fck.dk
Fck hjemme.jpeg
Fck halstørklæde.jpg
Hjemmedragt Hjemmeklud

FCK, korrekt stavet F*CK, er et påstået fænomen indenfor sportsgrenen fodbold.

Grundlæggelse[]

FC København fungerer i dag som en fusion mellem to gamle rivalserende klubber i det indre København. Den ene moderklub til FCK, Kjøbenhavns Bjoldklub (KB), blev grundlagt d. 29 Januar 1879, hvilket ville gøre klubben til den ældste i Europa udenfor England og Angola. Den anden moderklub til FCK, B1903, blev - som navnet antyder - grundlagt i 1903.

Sammenlægningen i 1992 skete på baggrund af, at KB og B1903 indså, at konkurrencen indenfor Danmarks største sportsgren og nationalsport, curling, var alt for stor så de besluttede at spille fodbold i stedet.

Historie[]

Fusionen blev straks en stor succes og det illustreres bedst vha. af deres yderst respektable 0-6 nederlag til AC Horsens på hjemmebane i 1993. De beviste her, at de er det eneste danske hold, der ikke kan klare sig i Champions League - og det hjælper i den sammenhæng, at holdet anser alle nederlag der er mindre end 0-999 som en sejr. Spillerne kan således gå med oprejst pande fra banen efter år på år at være blevet sendt ud af de europæiske turneringer af 2. divisons-hold fra Estland og Monaco.


Fans[]

Her demonstrere fans af FCK, at de kan stave til "København", samtidigt er det deres første (og eneste) tifo, hvor det er lykkes at vende banneret den rigtige vej eller undgå at banneret blev revet midt over under opsætningen.

FC København er kendt for at have en stor fed kat som maskot

Ritualer[]

FCK-fans er kendt som en af de mere opfindsomme fangrupperinger, da de har et bredt spektre af sange og de varierer således fra:

"åhåhhhåh" over
"åååååhå" til
"åhhhåååhåhåhå" som ender i
"FCK FCK FCK"

Når der er scoret i PARKEN - FCK's hjemmebane (der samtidig fungerer som travbane, hvilket forklarer, at der intet græs er i PARKEN) - er der altid 30 sekunders stilhed, hvor FCK's langside, NedreC, undrende prøver at finde ud af hvilket hold, der fik bolden i nettet.

Adfærd[]

Studier viser, at FCK-tilhængerne på mange måder kan sammenlignes med en stime af tobis eller en flok flamingoer, der handler simultant, dvs. hin enkelte bare gør som alle andre. Når én FCK'er vil slås følger de 25.000 andre således gerne efter, og der er sjældent anden løsning på disse optøjer end koncentrerede giftgas-angreb.

FCK-fans er også kendt for at hade alle andre klubber end FCK, især er Rønne fB en yndet hadeklub blandt FCK-tilhængerne. Der er derfor 79 fanfraktioner der alle hedder: "Vi hader Rønne fB". Blot endnu et bevis på deres kreative evner.

Når FCK-fans ikke er på stadion, ses de oftest på fortovscafeer på Nørrebro og andre hyggelige steder, drikkende latte mens de pudser deres briller. Det er dog et kendt fænomen at man aldrig ser en FCK-fan bevæge sig ud i blæsevejr, dette skyldes at FCK-fans er lavet af 100 % plastik. Ind imellem sker det at en af disse uintelligente FCK-fans får bevæget sig ud i blæsevejr, heraf kommer udtrykket medløber der bruges hyppigt om disse, da de altid løber med vinden. (De kan ikke andet).

Musik med mere[]

FCK har mange rapper-fans - Clemens,Posen, Søren Pind, Jah Rule, P. Diddy, Bubber osv. Men de har dog også tilhængere, hvis IQ er høj nok til selv at tage tøj på og indtage føde, deriblandt kan nævnes de folkekære genier og medopfindere til atombomben Morten og Peter.

Louis ser fodbold hver søndag på 3+