FANDOM


Feces

Fækalier kommer af det latinske "feces", som betyder afføring.[1]

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Gylle.

Bestanddele redigér

Fækalier er et meget pænere udtryk for pis og lort, der er blandet sammen i en pærevælling. Fækalier er altid i flertal, det giver ingen mening at sige én fækalie, da der her er tale om to ting, der er blevet blandet sammen. Fækalier har en fortid som mad, der er blevet spist og fordøjet.

Tidens forvandling [2]redigér

Efter nogen tid holder fækalier op med at være lort og pis, men bliver i stedet til økologisk gødning, og så er eks-fækalierne pludselig mange penge værd. Sådan laver man lort til guld.

Kommerciel udnyttelse redigér

Det smarte trick, at omdøbe fækalierne til økologisk gødning, blev opfundet af en vestjysk bonde i 1972, Hans hed han. Hans var fra oplandet omkring Esbjerg og da hans træk og slip gik i stykker, måtte han vende tilbage til tidligere tiders toiletforhold, dasset. Bonde-Hans orkede ikke at nedgrave sine fækalier og smed dem blot ud på marken, hvorved en bønne spirede helt op til himlen. Da Hans bemærkede den forbløffende opførsel, som bønnespiren lagde for dagen, efter at være blevet overdænget med fækalier, vidste han, at han her havde opdaget noget, der kunne gøre ham rig. Hans var nemlig ret kapitalistisk indstillet og holdt af penge, for han var gnierged som stjernetegn.

Det besværlige multtoilet redigér

Siden blev mult-toilettet opfundet. Det fik den konsekvens at fækalierne blev sat i et dårligt lys fordi de var blandet sammen. Når man har med multtoiletter at gøre, så skal man holde pis for sig og lort for sig, ligesom man skal holde snot for sig og kanel for sig, når man bager kanel-snegle, men det er et madlavnings-anliggende og ligger forud for fækalier.

Udtryk på dialekt om fækalier redigér

Her er en u-komplet liste over lokaludtryk, der anvendes for fækalier, med oplysninger om, hvor ordet bruges, og hvem der bruger det.

Fækaliers lokalnavne redigér

Fodnoter om fecesredigér

  1. se flere, ulækre detaljer under "Bestanddele"
  2. også kaldet "den temporale transformation" eller blot "fordøjelsen"
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.