FANDOM


Faarevejle

En række postkort fra Faarevejles storhedstid i middelalderen

Fårevejle er hovedstaden i landet Odsherred, der grænser op til Udkantsdanmark mod øst og Kattegat mod vest. Indbyggerne i Fårevejle og på egnen deromkring er primært får.

"Maaah"

~ Et tilfældigt får om Fårevejle


"Mæææh"

~ Et andet tilfældigt får om Fårevejle


"Tag jer dog sammen ..."

~ Et tredje får om Fårevejle


Historie redigér

Da Gud i år 6035 f.kr. udviste Adam og Eva fra Paradis endte de på en gold plet [1] i udkanten af Udkantsdanmark, der på det tidspunkt strakte sig helt til Hvalsø.[2] Adam valgte at kalde stedet Fårevejle, og han sagde til Eva:

"Eva, dette er stedet hvor vi skal leve og blomstre - og en skønne dag vil en by vokse op af jorden her, og man vil kalde den storslået. Og midt i denne by, hvor gaderne flyder med fløde og honning,[3] skal vi bygge et tårn, der når op til vores Gud"

~ Adam om at bygge et tårn af fåreekskrement i Fårevejle


Gud hørte selvfølgelig dette og syntes nok, det var lige kende for klamt, så han sendte et eksemplar af Janteloven med Post Danmark, og nedkaldte ti grusomme plager over hele region Sjælland. I de følgende ti år plagedes den spirende metropol Fårevejle af tørke, pest, affolkning, dårlig wi-fi, Dansk Folkeparti, stigende togpriser og ting, der var langt værre. Og en skønne dag brød Adam og Eva op og købte en enkeltbillet med Mols-linien for at etablere sig i Aarhus.

Byen døde dog ikke helt og den blev senere kendt for at være stedet, hvor Enhedslisten blev stiftet, som opponent til Helhedslisten. Fårevejle blev på den måde for anden gang sat på verdenskortet.

Fårede fodnoterredigér

  1. "gold" er et gammelt ord for 'ufrugtbar'
  2. Gud har senere udtalt, at det ikke var hans mening at de skulle ende i Fårevejle, men da DSB på det tidspunkt også rådede over det hinsides og billetautomaten i Fårevejle altid er ude af drift, endte de her
  3. Adam indrømmede senere i et interview, at lige denne del af planen, ikke var helt gennemtænkt. Sådan noget fløde bliver surt, og honning er bare klamt at have siddende under skoene
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.