Spademanns Leksikon

Euroen (dansk: Øjru) er en række små metaldimser og farvelagte papirlapper som en vældig masse mennesker politikere er vældigt begejstrede for.

Euroen har to egenskaber, hvoraf kun den ene er synlig for den europæiske befolkning, medens den anden er en del af en dybt hemmelig og meget ondskabsfuld plan, der ville få selv senator Palpatine fra Naboo til at sende misundelige blikke og spy enkelte lynstråler ud af hænderne over at han ikke selv havde kunnet finde på noget så nedrigt.

Euroens synlige egenskab[]

Afbilledingen af Sverige og Finland vidner om hvilke tanker man fra centralt europæisk hold har om Sjælland...

Det dem der tror de selv ved bedre imidlertid vil have frem om Euroen er dens formidable egenskaber som spændeskiver. I stedet for, som det nogen steder er i dag, at der er forskellige størrelser og mål på spændeskiverne, vil man indføre et ensartet spændeskivesortiment over hele Europa, dog må de enkelte lande selv bestemme farven på den ene side. Dette vil betyde at man nu ikke længere skal til at sortere sine spændeskiver efter område, når man i ferien skal bruge de nu efterhånden stortset forsvundne mønttelefoner i udlandet.

Kritikere har påpeget at "jamen spændeskiverne jo ikke har noget hul", men den kritik er blank blevet afvist af regeringen og EU, der har påpeget, at den plane flade i stedet giver den enkelte borger større valgfrihed mht. hvilken størrelse hul vedkommende vil have i sin økonomi spændeskive, og hvor det skal placeres.

Den skjulte egenskab[]

Bag alt glimmeret fra møntskærret og de kulørte papirlapper har Euroen dog en anden egenskab, som kun de færreste kender til.

Ligesom senator Palpatine i Star Wars ved hjælp af sin antiterrorpakke fik samlet alt magt hos sig selv, forsøger europas topledere også at samle magten omkring dem selv, og helst så langt uden for vælgernes hænder som overhovedet muligt, da vælgerne jo generelt er dumme og ligefrem kan være så gemene at lade være med at stemme på politikerne, hvis disse laver noget lort.

Da de fleste uoverensstemmelser mellem vælgere og politikere går på økonomien er den geniale politiske løsning at lade en uvildig central enhed, som ingen kan vælges til, og hvis handlinger derfor heller ingen kan stilles til ansvar for, styre hele den Europæiske økonomi.

Således kan politikerne indføre stadigt større besparelser med henvisning til en central enhed som ingen kan gennemskue, og kanalisere pengene hen et andet sted, som heller ingen kan gennemskue, men hvor der efter sigende skulle være brug for en god diætist. Helt umenneskelige er politikerne dog ikke, og de skal nok sørge for at ældre gråhårede mænd, via en lukrativ aftale, får deres del af kagen.