FANDOM


Et juleeventyr

En gammel flamme fra Scrooges fortid vender tilbage for at resocialisere den gamle idiot, så lille Tim kan få noget juleand.

Et juleeventyr er en fortælling af Charles Dickens fra 1843. Ikke at forveksle med Charles Dickens fortælling "Af samme navn" fra 1844, som er en helt anden historie, der overordnet handler om det samme. Historien er så moralsk opbyggende, at den er blevet indspillet af utallige tv-selskaber og endda Walt Disney med Fedtmule i hovedrollen som drengen, der henter den store juleand.

Historienredigér

Det drejer sig vedrørende en mand, der er rig og nærig. Han får besøg af tre onde ånder, der tvinger ham til at købe en and til sin eneste andsatte. Og kurere hans søn for etellerandet man kan dø af, og som halter. Og det gør han så.

Advarsel: Afslutningen afsløres her!redigér

For sent! Vi kom til at afsløre hele handlingen i foregående afsnit! Upsedasse!

Advarsel: Læs ikke afsnittet Historien!redigér

Hvis du alligevel er kommet til at læse det, så hent dit kamera og affyr det skarpe blitzlys ind i hovedet på dig selv, så du glemmer det hele igen. Du kan læse videre, når de skarpe prikker forsvinder.

Symbolikkenredigér

Kan du se nu? Lidt forstyrrende småprikker, men ellers er du ok? Godt. Symbolikken i historien er så, at gamle idioter, der nægter sig selv alt, kan blive glade og lykkelige, når de giver en gave til deres eneste ansatte og hans søn, Tim, der halter og ikke dør alligevel, fordi den gamle idiot bliver som hans anden far.

Satans også! Nu afslørede vi pointen igen!redigér

Når du nu har fået pointen ind to gange, er et blitzlys ikke nok til at slette din hukommelse. Du bliver nødt til at hoppe ud af vinduet. Jeg venter bare her...

Velkommen tilbage! Sæt dig ned på din yndlingsølkasse, så fortsætter vi vort causeri... Ups, du vælter jo, lad mig hjælpe dig op på tønden igen, sååååådan ja...

Hagl

Findes spøgelser i virkeligheden?redigér

JA! Og både i virkeligheden og i de moralsk opbyggelige fortællinger kan de tvinge dig til at handle moralsk, etisk og bæredygtigt, så små drenge som Tim ikke skal dø, når det hele halter, men blive reddet af Ebenezer Scrooge, den gamle idiot.

Shit!redigér

Den slap bare ud af mig! Hvilket? Pointen i historien, sgudda! Nu bliver jeg desværre nødt til at skyde dig, så du ikke ødelægger det hele for resten af familien, når historien bliver genudsendt til jul.

Sorry...

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.