FANDOM


Essensen

Essens kan ofte fås på flasker, hvori der er hældt et udtræk af det vigtigste ved en duft eller en smag. Især har duftforskerne bestræbt sig på at bevare de vitale dna-sporstoffer og feromoner i essenserne. Mest almindelig er frugtessens og parfume, men rundt omkring laves der lokale produkter, som fx den morsomme norske essens fra Trondheim, som ses herover

Essensen er det væsentlige, den indre kerne af alle ting; den basalt, ontologisk tilgængelige, men refraktivt adjungerende virkelige substans i essensens egen tropisme: dens sjæl.

Filosoficenserierredigér

Tænkeren Edmund Husserl mente, at det væsentlige er forskelligt fra den kendsgerning, at det væsentlige er det universelle, og den kendsgerning er kun individuelt observérbar for den enkelte. Det væsentlige er, at den idiomatiske kerne af de ting, og de handlinger, som ens essens fastsætter, er individuelt sande, men essentielt uvæsentlige.

Praeterea in verbas agris flosredigér

Essensen er, at samvittigheden er et tillært fænomen. Men den tyske tænker postulerede, ifølge sin fænomenologi, at det væsentlige var, at essensen er modsat den rene, skinbarlige logik. På denne måde er essensen kun, hvad der synes at være bevidsthed, essensen er et "fænomen", og den er intet uden en ren straffeattest samvittighed.

Bibliografi redigér

Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.