FANDOM


Damhuskroen1

Politikere går skam også til enkebal, i dette tilfælde Tulle. Han forsøger dog også at møde kvinder på landets museer

Damhuskroen2

Er man rigtig uheldig, ender man i kanen med ham her[1]

DFDamhus

Efter bruddet med Morten, fandt Dot andre ting at gøre for partiapparatet

"Jeg var til enkebal på Damhuskroen, og der var strømafbrydelse."

~ Din rigtige far om hvordan du blev undfanget


Enkebal på Damhuskroen er en klassisk Storkøbenhavnsk pre-datingsite måde at møde det modsatte køn på, som dog stadig findes. Vel at mærke, hvis man af den ene eller den anden årsag ikke synes om at vise sit fjæs ansigt på steder som restauranter, biblioteker, stadions, posthuset, kirken eller blot foran Mændenes Hjem.

Formålredigér

Nu ser vi lige bort fra Damhuskroens omsætning og fokuserer på deltagerne: enhver der deltager i et sådant arrangement vil sværge på at man kommer for at opleve "En sjov aften, en svingom og måske én at dele et glas rødvin med." I virkeligheden kommer folk for tre forskellige, og andre årsager:

Gruppe 1
De er her for at finde én af det modsatte køn, tilstrækkeligt desperat til at gå med (ham) hjem at knalde.
Gruppe 2
De er her for at finde én af det modsatte køn, tilstrækkeligt desperat til at finde en ny partner som erstatning for ham/hende man netop er blevet droppet af, efter mindst 15 års fast forhold. Kan også være egentlige enker/enkemænd, men disse er faktisk sjældne.
Gruppe 3
De er her for at finde én af det modsatte køn, tilstrækkeligt desperat til at agere papfar for 3-4 unger med ligeså mange forskellige fædre.

Deltagerneredigér

Navnet "Enkebal" er ikke helt rammende, thi det er ikke kun enker der deltager, næ der er sandelig også enkemænd, fraskilte, "midaldrende" medlemmer af Ældresagen, enlige mødre i 40erne, enlige fædre med ølmave, samt almindeligt desperate. Da det trods alt er en festlig lejlighed, og de fleste mennesker faktisk er flinke selvom de ikke lige er lækre nok til Paradise Hotel, forventes det - og bliver efterkommet - at klæde sig festligt på: mænd i jakke og cowboy-bukser[2] og kvinder i kjole el. cowboybukser[3], alt efter hvilken undergruppe vi taler om.

Et typisk balredigér

Man kommer glad og veloplagt ind i lokalet, og de der har børn er glade ved at vide at poderne er vel anbragte[4]. Dernæst finder man sin plads til fællesspisningen: uanset hvem man får til bords, er han/hun aldrig lige så lækker som det man selv synes man fortjener. Til gengæld hælder vedkommende en masse alkohol i ens glas, så udseendet ændres løbende. Efter middagen er der musik og dans, og nu begynder festen for alvor! Musikken ligger blødt ud med Summer of 69, efterfulgt af et Grease-medley[5] for et toppe med VLTJ, hvor alle mindes de muntre dage fra deres ungdom der ligger mindst 30 år tilbage[6], men som alle hævder er nu.

Efter en række danse, vil der starte flere optøjer rundt omkring: kvinderne skændes men ingen ved hvorfor, og enkelte mænd er ved at komme op at slås over ét-eller-flere fruentimmere der ikke nødvendigvis er det mindste interesserede i de pågældende mænd, der ellers har smidt deres kontanthjælps-læderveste fra Vesterbro i aftenens anledning.

På et ikke fast defineret tidspunkt i løbet af natten vil festen stoppe, og folk vil begynde at finde hjem via en karavane af taxier. De heldige tager med hjem til en anden person at få lidt fy-fy, hvorimod de uheldige er dem der vågner op næste dag og opdager hvad de har slæbt med hjem. Til syvende og sidst får ingen en ny partner og børnene får ingen ny far - til gengæld bliver der avlet en del nye unger.

Enkenoterredigér

  1. Psst. Det er Gustav Salinas, men sig det ikke til de andre!
  2. Hvornår dét blev pænt vides ikke, men det falde sammen med et miltbrand-angreb.
  3. Det fremhæver røven, der slet ikke er svær at se i halvmørke efter 9 genstande.
  4. Enten hos bedsteforældrene eller i en kommunal døgninstitution.
  5. Men kun de 3 numre folk kan huske - ingen af de virkeligt 50er-agtige.
  6. Alt efter hvilke årgange man medregner.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.