m (lidt redigering - --~~~~)
Tag: sourceedit
 
(8 mellemliggende versioner af en anden bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  +
[[Billede:engel.jpg|thumb|683px|right|Man finder de fleste engle siddende på en [[sky]], filosoferende over [[lyd]]ene fra skyer, [[smag]]en af skyer, synet af skyer, duften af skyer og den [[evig]]e [[ti]]l[[sted]]ev[[ære]]lse af skyer.<ref>[[Over]] [[det]] [[hel]]e sgu! Hvor [[Fanden]] er der et stykke med [[blå]]t?</ref> Ærkeengle derimod, som [[dem]] [[her]][[over]], render hele tiden rundt og stikker deres [[slag]][[svær]]d [[i]] [[ting]], <s>der ikke kommer dem ved</s> der er af af interesse for Gud]]
== Hvad er en engel ==
 
  +
{{citat|Engle findes ikke...|Oscar Wilde|Engle}}<br />
Et bevinget [[kræ]], der '''skal''' [[opdragelse|adlyd]]e menneskets mindste [[ord]]. Man kan kende en '''engel''' på at dens navn ender på "el", ligessom ærkeenglen Michael og Gabriel, der var den engel, der fortalte [[folk]] om både [[Jesus]] og [[Muhammed]].
 
  +
{{citat|'''Du''' findes ikke!|Hans Engell|Ovenstående}}<br />
 
  +
{{citat|Jeg har set en engel|Hans Engells mor|sin søn}}<br />
  +
En '''engel''' er en ''[[meta]]fys[[is]]k [[skab]]n[[in]]g'', bevæbnet med et langt, skarpt [[sværd]], der kommer som et sendebud fra [[Gud]].
 
== Hvad er en engel? ==
 
En ''engel'' er et bevinget [[kræ]], der '''[[skal]]''' [[Lyd|adlyd]]e [[menneske]]ts mindste [[ord]]. Man kan kende en ''engel'' på, at dens [[navn]] [[ende]]r på "''[[el]]''", ligesom ærkeenglen Michael <ref>Er til [[krig]] og [[straf]]</ref> og Gabriel,<ref>[[Lig]]ner [[Kvinders Seksualitet|Tilda Swinton]]</ref> der var den ''engel'', som fortalte [[folk]] om både [[Jesus]] og [[Muhammed]].
 
== Englens kendetegn og udseende ==
 
== Englens kendetegn og udseende ==
Det hele handler om navnet. Hvis navnet ender på el er der tale om en '''engel'''. Det var der én ud af tusindvis af '''engle''', der ikke ville være med til og Sataniel var dens navn. Da [[Gud]] fandt ud af at Sataniel var obsternastig, blev Sataniel frataget "iel" fra sit navn og smidt ud af Himlen, og siden hed han altså [[Satan]].<br><br> Englen kan både være [[fjerklædt kræ]] eller have [[batman]]-vinger.
+
[[Det]] [[hel]]e handler om navnet. Hvis [[navn]]et [[ende]]r''[[el]]'', er der tale om en ''engel''. [[Det]] var der én ud af [[tusind]]vis af ''engle'', der ikke ville være med til, og ''[[Satan]]iel'' var dens navn. Da [[Gud]] fandt [[ud]] af, at ''Sataniel'' var obsternasig, blev ''Sataniel'' frataget "iel" fra sit navn og smidt ud af [[Himlen]], og siden hed han [[alt]]så [[Satan]].<br><br> ''Englen'' kan både være et [[fjerklædt kræ]] og den kan have [[batman]]-[[vin]]ger. ''Engle'' er i gennemsnit 2,3 meter [[høj]]e, omgivet af et [[himmel]]sk stråleskær og bevæbnet med et dobbelthåndet [[slag]]sværd fra [[middelalderen]].
 
 
== Følger af engles værk ==
 
== Følger af engles værk ==
[[Fanden]] og hans [[pumpestok]] er en direkte [[følge]] af ovenstående historie om den faldne '''engel''', det har sammenhæng med [[roden til alt ondt]].
+
[[Fanden]] og hans [[pumpestok]] er en direkte [[følge]] af ovenstående [[historie]] om den faldne ''engel''. [[Det]] har sammenhæng med [[roden til alt ondt]]<ref>Jf.[[Feminisme]]</ref>.
 
 
== Levesteder ==
 
== Levesteder ==
Man ser ofte '''engle''' bo, kortvarigt,jule-[[træ]]er og andre steder i december måned, men det virker mest som en slags [[ferie]]-[[bolig]].
+
[[Man]] ser ofte ''engle'' bo kortvarigt på [[jul]]e-[[træ]]er og [[andre]] [[sted]]er i [[december]], men det virker mest som en slags [[ferie]]-[[bolig]].
Engle er fastboende hos [[hippie]]r og visse [[heks]]e.
+
''Engle'' er fastboende hos [[hippie]]r og [[vis]]se [[heks]]e.
   
-Ufuldstændig, data mangler.
+
-Ufuldstændig, data mangler.
  +
==Himmelske Noter==
 
  +
<references/>
[[Kategori:Antropologi]][[Kategori:komiske biroller fra Biblen]][[Kategori:Overmennesker]][[kategori:fjerklædt kræ]]
 
[[pt:Anjo]]
+
[[en:Angels]]
  +
[[zh:天使]]
   
 
[[cs:Anděl]]
 
[[cs:Anděl]]
[[en:Angels]]
+
[[eo:Anĝelo]]
 
[[es:Ángel]]
 
[[es:Ángel]]
 
[[it:Angeli]]
 
[[it:Angeli]]
 
[[ja:天使]]
 
[[ja:天使]]
 
[[pl:Anioł]]
 
[[pl:Anioł]]
[[zh:天使]]
+
[[pt:Anjo]]
  +
[[ru:Ангел]]
  +
[[zh-tw:天使]]
  +
[[Kategori:Antropologi]]
  +
[[Kategori:komiske biroller fra Biblen]]
  +
[[Kategori:Overmennesker]]
  +
[[kategori:fjerklædt kræ]]

Nuværende version fra 10. aug 2017, 23:41

Man finder de fleste engle siddende på en sky, filosoferende over lydene fra skyer, smagen af skyer, synet af skyer, duften af skyer og den evige tilstedeværelse af skyer.[1] Ærkeengle derimod, som dem herover, render hele tiden rundt og stikker deres slagsværd i ting, der ikke kommer dem ved der er af af interesse for Gud

"Engle findes ikke..."

~ Oscar Wilde om Engle


"Du findes ikke!"

~ Hans Engell om Ovenstående


"Jeg har set en engel"

~ Hans Engells mor om sin søn


En engel er en metafysisk skabning, bevæbnet med et langt, skarpt sværd, der kommer som et sendebud fra Gud.

Hvad er en engel?[redigér | redigér wikikode]

En engel er et bevinget kræ, der skal adlyde menneskets mindste ord. Man kan kende en engel på, at dens navn ender på "el", ligesom ærkeenglen Michael [2] og Gabriel,[3] der var den engel, som fortalte folk om både Jesus og Muhammed.

Englens kendetegn og udseende[redigér | redigér wikikode]

Det hele handler om navnet. Hvis navnet enderel, er der tale om en engel. Det var der én ud af tusindvis af engle, der ikke ville være med til, og Sataniel var dens navn. Da Gud fandt ud af, at Sataniel var obsternasig, blev Sataniel frataget "iel" fra sit navn og smidt ud af Himlen, og siden hed han altså Satan.

Englen kan både være et fjerklædt kræ og den kan have batman-vinger. Engle er i gennemsnit 2,3 meter høje, omgivet af et himmelsk stråleskær og bevæbnet med et dobbelthåndet slagsværd fra middelalderen.

Følger af engles værk[redigér | redigér wikikode]

Fanden og hans pumpestok er en direkte følge af ovenstående historie om den faldne engel. Det har sammenhæng med roden til alt ondt[4].

Levesteder[redigér | redigér wikikode]

Man ser ofte engle bo kortvarigt på jule-træer og andre steder i december, men det virker mest som en slags ferie-bolig. Engle er fastboende hos hippier og visse hekse.

-Ufuldstændig, data mangler.

Himmelske Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Over det hele sgu! Hvor Fanden er der et stykke med blåt?
  2. Er til krig og straf
  3. Ligner Tilda Swinton
  4. Jf.Feminisme
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.