Spademanns Leksikon

Man finder de fleste engle siddende på en sky, filosoferende over lydene fra skyer, smagen af skyer, synet af skyer, duften af skyer og den evige tilstedeværelse af skyer.[1] Ærkeengle derimod, som dem herover, render hele tiden rundt og stikker deres slagsværd i ting, der ikke kommer dem ved der er af af interesse for Gud

"Engle findes ikke..."

~ Oscar Wilde om Engle


"Du findes ikke!"

~ Hans Engell om Ovenstående


"Jeg har set en engel"

~ Hans Engells mor om sin søn


En engel er en metafysisk skabning, bevæbnet med et langt, skarpt sværd, der kommer som et sendebud fra Gud.

Hvad er en engel?[]

En engel er et bevinget kræ, der skal adlyde menneskets mindste ord. Man kan kende en engel på, at dens navn ender på "el", ligesom ærkeenglen Michael [2] og Gabriel,[3] der var den engel, som fortalte folk om både Jesus og Muhammed.

Englens kendetegn og udseende[]

Det hele handler om navnet. Hvis navnet enderel, er der tale om en engel. Det var der én ud af tusindvis af engle, der ikke ville være med til, og Sataniel var dens navn. Da Gud fandt ud af, at Sataniel var obsternasig, blev Sataniel frataget "iel" fra sit navn og smidt ud af Himlen, og siden hed han altså Satan.

Englen kan både være et fjerklædt kræ og den kan have batman-vinger. Engle er i gennemsnit 2,3 meter høje, omgivet af et himmelsk stråleskær og bevæbnet med et dobbelthåndet slagsværd fra middelalderen.

Følger af engles værk[]

Fanden og hans pumpestok er en direkte følge af ovenstående historie om den faldne engel. Det har sammenhæng med roden til alt ondt[4].

Levesteder[]

Man ser ofte engle bo kortvarigt på jule-træer og andre steder i december, men det virker mest som en slags ferie-bolig. Engle er fastboende hos hippier og visse hekse.

-Ufuldstændig, data mangler.

Himmelske Noter[]

  1. Over det hele sgu! Hvor Fanden er der et stykke med blåt?
  2. Er til krig og straf
  3. Ligner Tilda Swinton
  4. Jf.Feminisme